• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Ešte pred stredajším 28. kolom nás čaká pondelková predohrávka 35. kola, v ktorej budú Košičania hostiť Karlovku.

KB Košice – VŠEMvs Karlovka Bratislava

Angels aréna, pondelok 18.1. o 17:00, priamy prenos

Čo je dôležité vedieť: Obidva tímy mali v sobotu voľno. Košice kvôli voľnému žrebu a Karlovka zápas 27. kola absolvovala už v predohrávke, v ktorej podľahla Interu Bratislava. Tímy sa však v rámci 26. kola stretli na jednej palubovke len pár dní dozadu a po prvýkrát v sezóne sa stalo, že družstvo zo spodnej časti tabuľky porazilo niekoho z „top päťky“. Treba však pripomenúť, že v tíme nováčika ligy prebehli počas posledných dní zásadné zmeny. Už v stredajšom zápase na Karlovke sme mohli vidieť, že „býkov“ nevedie Štefan Svitek, ale asistent Richard Leško. Prognózy o odvolaní trénera východniarov sa oficiálne potvrdili vo štvrtok, keď vedenie tímu oznámilo meno nového kormidelníka. Tým sa stal Dražen Brajkovič. Novým menom v košickom tíme je aj Milič Blagojevič, ktorého poznáme z pôsobenia vo Svite a Banskej Bystrici.

Kto proti komu: Košice aj Karlovka dominujú najmä v podkošovom priestore, čo sa potvrdilo aj v ich stredajšom súboji, v ktorom boli najlepšími hráčmi oboch mužstiev práve pivoti. Na strane Karlovky to bol už tradične Lukáš Hoferica a z Košičanov to bol zase Reginald Keely, ktorí by mali dominovať aj v pondelkovej predohrávke. Zaujímať nás však bude aj výkon novej košickej posily a celkový herný prejav domáceho celku pod vedením nového trénera.

Čísla, čísla, čísla: 15 víťazstiev a deväť prehier majú na svojom konte domáci Košičania, ktorí sa aktuálne nachádzajú na piatom mieste v tabuľke. Na druhej strane Karlovka sa z víťazstva v tejto sezóne tešila zatiaľ len sedemkrát. Tú najcennejšiu výhru si však vybojovali práve proti Košiciam len pár dní dozadu, čo môže mať veľký vplyv na psychiku inak favorizovaných východniarov.

Bilancia: Vo vzájomných zápasoch vedú domáci hráči Košíc v pomere 2:1. Na domácej pôde podávali zverenci Milana Černického solídne výkony, keď v ich prvom stretnutí prehrali len o štyri body a, ako už bolo spomenuté, v stredu Košice dokonca porazili. V Angels aréne však jednoznačne dominovali Košičania, ktorí zvíťazili až 47-bodovým rozdielom.

Povedali pred zápasom:

Saša Jankovič (hráč Košíc): „S Karlovkou sa stretneme už druhýkrát v priebehu pár dní a naším jednoznačným cieľom je vrátiť jej prehru aj s úrokmi. Zápas v Bratislave sme vôbec nezvládli, ale doma to musí byť iné. Prišiel nový tréner, nový impulz, a to by sa malo prejaviť aj v samotnom stretnutí.“

Róbert Bečarik (hráč Karlovky): „Ja sa na stretnutie s Košicami teším. Oni sa budú chcieť isto ukázať pred novým trénerom, my sme si spravili chuť dôležitou výhrou v poslednom zápase. Rovnako ako v stredu, aj v pondelok musíme začať od obrany a z nej potom vyplýva dobrý útok.“

FOTO: MARTIN ŠOPINEC