• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po stredajšej európskej kapitole sa opäť vracia Niké SBL, aj 7. kolo prináša mnoho zaujímavého. Pod Tatrami to bude atraktíny súboj o čelo tabuľky medzi Svitom a Levicami. V strede tabuľky to medzi Interom a Prievidzou bude o tom, kto sa vráti na pozitívnu vlnu výsledkov. A nemenej dôležitý duel bude aj na konci tabuľky, proti sebe nastúpi Lučenec a Spišskí Rytieri. 

Niké SBL 2023/2024 - 7. kolo základnej časti (sobota 21. októbra):

Inter Bratislava - BC Prievidza (17.00 h)

Pred zápasom: Týždňová prestávka padla obom tímom vhod, z rôznych dôvodov mohli pozbierať sily a pripraviť sa na tento nesmierne dôležitý duel, ktorý bude najmä o tom, kto sa skôr vráti na pozitívnu vlnu výsledkov. Inter po predčasnom konci Bertoletta v tíme, utŕžil výraznejšiu prehru v Leviciach (43:79), čiže v uplynulých dňoch mal na čom robiť. "Určite nás čaká ťažký zápas, v ktorom musíme naozaj ukázať oveľa väčšiu koncentráciu a oveľa väčší charakter ako v predošlých dvoch stretnutiach. Dobre, reálne sme hrali vonku, u favoritov a asi nikto neočakával zázraky. Nerozprávam teraz ani tak o výsledku, ako o našej hre, keď poviem, že to musí byť podstatne lepšie v defenzíve aj v útoku. Verím, že s dobrým nastavením sa v sobotu môžeme pobiť o víťazstvo, aj keď budeme čeliť nepríjemnému súperovi, ktorý sa tiež bude chcieť ukázať po nejakých prehratých dueloch. Bude to ťažký zápas, ale zároveň zápas, kde chceme ukázať – ako som povedal – charakter a odohrať tak dobre, aby sme reálne mohli pomýšľať na víťazstvo," uviedol tréner Danilo Rakočevič. 

Prievidza je v súčasnosti v ešte o čosi horšej situácii, pretože prehrala tri stretnutia po sebe. Po dobrom vstupe do sezóny, to je tak trochu chladná sprcha pre tím trénera Sašu Jankoviča, z ktorej by sa chcel práve v hlavnom meste otriasť a vrátiť na správnu cestu. K tomu by mohlo pomôcť zohranie sa s nedávnou posilou, Mekhim Lairym a hlavne hádam zlepšený zdravotný stav tímu. "Momentálne nás dosť trápia choroby a zranenia. V tejto situácii je náročné vôbec pripraviť kvalitný trening a až do štvrtka sme vlastne ani netrénovali. Ale zároveň verím tomu, že nech už v sobotu nakoniec nastúpime v akejkoľvek zostave, hráči spravia na palubovke všetko pre víťazstvo," vyjadril sa kouč Saša Jankovič. 

Delegácia rozhodcov:
  • Martin Margala, Stanislav Bara, Marek Turčin
Kde sledovať: 

 IMG 6205

Iskra Svit - Patrioti Levice (18.00 h)

Pred zápasom: Z tabuľkového pohľadu jednoznačný šláger sobotňajšieho programu 7. kola, keďže obe družstvá hrajú o čelné pozície a ťahajú 3-zápasovú sériu víťazstiev. Svit si užíva aktuálne obdobie, navyše mal po úspešnom derby so Spišskými Rytiermi (74:62) najdlhšiu zápasovú prestávku a hrá pred svojimi fanúšikmi, pred ktorými má ako jediný tím v lige stopercentnú bilanciu. "Po krátkej prestávke sa vraciame do ligového kolotoča a čaká nas azda ten najťažší súper, majster z Levíc. Mali sme dlhší čas na odpočinok a na taktickú prípravu. Verím, že nám prestávka neuškodila a pred domácimi fanúšikmi potvrdíme formu zo začiatku sezóny a pokúsime sa zvíťaziť," prezradil Róbert Rožánek. 

Levice tak budú mať proti sebe ďalšieho oddýchnutého súpera, navyše pre aktuálneho šampióna Niké SBL odštartoval náročný program spojený s účinkovaním v Európskom pohári FIBA. Medzinárodnú konfrontáciu však odštartovali Patrioti ideálnym spôsobom, keď zvíťazili nad rumunskou Oradeou (93:91). Ako sa hovorí, po úspechu sa ľahšie regeneruje a pripravuje na ďalšieho súpera, tak uvidíme, ako bude platiť táto formulka pod Tatrami. Otáznik visí nad účasťou Davida Abrháma, ktorý v stredu na seba nenavliekol zápasové oblečenie. 

Delegácia rozhodcov:
  • Zdenko Zubák, Peter Karniš, Vladimír Karnay
Kde sledovať: 

lucenec svit 2 

BKM Lučenec - Spišskí Rytieri (18.00 h)

Pred zápasom: Kým na čele sa hrá o to, kto bude po víkende lídrom, tak v dolných poschodiach je hlavným cieľom sa priblížiť ostatným konkurentom. Z tohto pohľadu bude konfrontácia Lučenca so Spišskými Rytiermi dôležitá. "Pelikáni" sa každým zápasom zlepšujú, akurát vždy niečo tomu chýba, aby bol na konci z toho pozitívny výsledok. V Handlovej to bola ofenzívna prestrelka (91:101), v ktorej závere chýbali vyfaulované opory. Doma to bude odlišné a fanúšikovia dúfaju, že hlavne úspešné.

Spišskí Rytieri naproti tomu riešia svoje starosti, prevažne týkajúce sa zdravotného stavu tímu. Aj to malo napokon vplyv na to, že vstup do Alpsko-jadranského pohára priniesol prehru na palubovke rakúskeho Kapfenbergu (79:98). V lige je situácia o čosi lepšia, ale je samozrejmé, že nielen vedenie, realizačný tím a hráči, ale aj fanúšikovia by si priali lepšie postavenie v tabuľke. K tomu by sa mohli odpichnúť práve v Lučenci. "Po poharovom zápase v Rakúsku hlásia zdravotné problémy ďalší dvaja hráči, naozaj neviem v akej zostave nastúpime. Každopádne sa s tým musíme vyrovnať a hoci je Lučenec doma silný, tak túžime po víťazstve," prezradil asistent trénera Erich Korfanta. 

Delegácia rozhodcov:
  • Anton Šarišský, Martina Fanfara, Ladislav Bartoš
Kde sledovať: 

Foto: Ondrej Kamenský, Vladimír Dorňák