• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

7. kolo sa uzatvorí v nedeľu večer najlepším možným spôsobom, televíznym zápasom medzi aktuálne top tímami Niké SBL. Komárno bude čeliť Handlovej, víťaz zostane medzi top tímami súťaže. 

Niké SBL 2023/2024 - 7. kolo základnej časti (nedeľa 22. októbra, 18.00 h):

BC Komárno - MBK Baník Handlová

Pred zápasom: Komárno sa pred týždňom ideálnym spôsobom vysporiadalo s vysokou prehrou v repríze finále a opäť sa vrátilo na víťaznú cestičku. V Prievidzi si vyčkalo na svoj správny moment, v záverečnej štvrtine prišiel úspešný obrat (76:69), ktorého výsledkom boli ďalšie dva body tabuľky a udržanie mezi top kvartetom Niké SBL. Teraz majú v domácom prostredí možnosť na to nadviazať a striasť sa ďalšieho rivala v boji o čelné pozície. Niekoľko hodín pred úvodným rozskokom ale prišli z komárňanského tábora prekvapujúce informácie, keď na lavičke tímu skončil hlavný tréner Goran Samardžijev a hráčsky káder opustil americký rozohrávač Tyrese Williams, čo stavia zápas do novej roviny. "Na domácej palubovke privítame kvalitné mužstvo, jediný tím, ktorý porazil majstra a aj to na jeho palubovke. Handlová hrá atypický basketbal, rýchly, s veľkým držaním lopty v útoku, čomu sa musíme prispôsobiť. Musíme sa sústrediť na každý detail, pretože iba takto môžeme pomýšľať na víťazstvo. Pripravovali sme sa počas celého týždňa a touto cestou by som chcel pozvať všetkých našich fanúšikov do haly, aby nás prišli podporiť a boli našim šiestym hráčom," prezradil asistent trénera Ivan Djordjevič, ktorý bude v nedeľu viesť Komárno.  

Handlová je lídrom súťaže a budeme sa opakovať, aj napríjemnejším prekvapením doterajšieho ročníka Niké SBL. Ak sa jej v nedeľu podarí na juhu Slovenska uspieť, tak nielenže zostane na prvej priečke, ale na konte už bude mať toľko víťazstiev, ako mala za celú sezónu 2022/2023. "Po poslednom vyčerpávajúcom zápase proti Lučencu, nás čaká ďalší náročný duel v Komárne. Domáci sú veľmi tvrdým a fyzickým tímom. Očakávam dobrý zápas, v ktorom sa proti sebe postavia dva vyrovnané celky. Som rád, že do rotácie sa nám vrátili Braňo Pipíška a Jakub Kádaši, ktorí nám v predošlom zápase veľmi chýbali. Tréner nás podľa môjho názoru veľmi dobre pripravil a pevne dúfam, že do Handlovej privezieme ďalšie víťazstvo," vyjadril sa Mihailo Todorovič. "Baníkom" prišla krátka prestávka od zápasov vhod, dlhšiu dobu totiž niektorí hráči pre zranenia chýbali, respektíve hrali so sebazaprením. Ani tieto faktory ale napokon nezabránil k výhre nad Lučencom (101:91) a s totožnými cieľmi cestujú tiež k "diablom." "Cestujeme do Komárna, kde odohráme ďalší náročný zápas pod košmi úradujúceho vicemajstra. Komárno patrí k najsilnejším domácim tímom súťaže. Mali sme ale dostatok času na oddych a prípravu. Verím, že sme sa pripravili dobre. Myslím si, že z pohľadu diváka bude tento zápas napĺňať všetky očakávania. Ja očakávam rýchly a tvrdý basketbal. Domáci budú pred rozskokom favoritom, no ja verím, že sa o víťazstvo pobijeme zo všetkých síl," uviedol tréner Nenad Miloševič. 

Delegácia rozhodcov:
  • Zdenko Tomašovič, Richard Sirocký, Mária Donovalová
Kde sledovať:

Foto: Ľuboslav Kurinec