• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Na záver októbra sa uzatvorí aj 8. kolo Niké SBL, s novými tvárami na svojich stranách nastúpia proti sebe Komárno a Inter. Kto z toho vyťaží viac? 

Niké SBL 2023/2024 - 8. kolo základnej časti (utorok 31. októbra, 18.00 h):

BC Komárno - Inter Bratislava

Pred zápasom: Ako blesk z čistého neba prišla pred niekoľkými dňami informácia, že v Komárne skončil tréner Goran Samardžijev a hráčsky kolektív opustil Tyrese Williams. Ani tieto informácie nezatriasli šatňou, práve naopak, výsledkom bolo najvyššie víťazstvo "diablov" v aktuálnom ročníku, keď v televíznom stretnutí deklasovali Handlovú 92:58. Na voľné miesto hlavného trénera si zasadol dobre známy Miljan Čurovič, ktorý mal k dispozícii dostatok času, aby pripravil svoje družstvo na zápas, v ktorom Komárno hrá o predĺženie úspešnej série a udržanie kontaktu s prvým Svitom. "Musíme si dávať pozor na každý detail a zostať sústredení. Ak sa nám to podarí, môžeme pomýšľať na úspech," myslí si Alonzo Walker. 

V Interi bola pokojnejšia situácia v uplynulom období, aj keď medzi "žlto-čiernymi" tiež prišlo k novinke. V tomto prípade hráčskeho charakteru, vedenie klubu zaplnilo voľné miesto po Braxtonovi Bertolettovi angažovaním amerického rozohrávača Antonia Dayeho Jr. Družstvo trénera Danila Rakočeviča sa aktuálne drží v pokojnom strede tabuľky, je však jasné, že by radšej bolo na vyšších pozíciách. Pred zápasovou prestávkou si pomohol tesnou výhrou nad Prievidzou (75:74), teraz by na to rád nadviazal tiež na juhu Slovenska. "Vieme, že nás čaká veľmi ťažký zápas v Komárne, ktoré má ozaj dobrý tím. Bolo ťažšie pripraviť sa na niektoré konkrétne veci, lebo súper už má nového trénera. Ale to nevadí. My sme ani nemali moc času na spoločnú prípravu, pretože s našimi juniormi sme boli na turnaji EYBL. V pondelok sme odrobili jeden dobrý tréning, v ktorom sme sa maximálne snažili nastaviť na utorkový zápas. Dúfam, že vycestujeme s myšlienkou na to, ako zabojovať, ako sa pobiť, aby sme odohrali serióznych štyridsať minút a aby sme možno aj zanechali lepší dojem ako v niektorých predošlých zápasoch hraných vonku. Druhá vec, Komárno je síce favorit, ale my sa nevzdávame a dáme všetko do toho, aby sme až do konca bojovali o víťazstvo," prezradil tréner Danilo Rakočevič. 

Delegácia rozhodcov:
  • Martin Margala, Ladislav Bartoš, Eduard Uhrin
Kde sledovať:

Foto: Karol Scholtz