• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Štyri dni za sebou budete mať možnosť sledovať ligové dianie, hlavne v rámci 26. kola. Program otvorí v stredu krajské derby Patriotov s Nitrou. Natiahne majster svoju domácu víťaznú sériu alebo ich prekvapí Slávia? 

Niké SBL 2023/2024 - 26. kolo základnej časti (streda 24. januára, 18.00 h):

Patrioti Levice - Slávia SPU Nitra

Pred zápasom: Hlavne výsledkovo, ale aj zdravotným stavom sa začína v Leviciach stabilizovať situácia. Domáca séria zápasov zatiaľ pokračuje úspešným, v prvom rade ale víťazným elánom. Zatiaľ však nepanuje úplná spokojnosť s herným prejavom, ale na konci dňa sa počítajú výsledky a Patrioti sa vďaka ním držia na prvom mieste tabuľky. Naposledy si takto poradili so Svitom (81:72). Ďalší domáci duel bude zároveň očakávanou premiérou pre čiernohorskeho rozohrávača Mašana Vrbicu, ktorý by na tento post mal priniesť istotu a skúsenosti. "Je pred nami opäť derby zápas v našej športovej hale. Po krátkom oddychu sa zodpovedne pripravujeme. Tešíme sa na podporu ľudí z hľadiska, ktorí nám určite pomôžu," uviedol Alex Krajčovič. 

Pri pohľade na tabuľku je jasné, že Nitra pricestuje s nastavením, že môže len získať. Nováčik aj pod vplyvom aktuálnej formy Lučenca, môže stále živiť nádej na prípadnú účasť v play off. Triumf nad tabuľkovým susedom bol práve vzpruhou pre Sláviu, na Spiši pred týždňom neodohrali vôbec zlú partiu, aj keď sa skončila neúspešne (72:83). Nitrania už majstra potrápili vo svojom prostredí a v rovnaký scenár dúfajú aj v stretnutí 26. kola, ktoré sa uskutoční pred televíznymi kamerami. "Tešíme sa na zápas do Levíc, lebo na základe toho, že sme mali voľnejší program, sme si mohli pozrieť sobotňajší zápas Levíc so Svitom a aj ich nádhernú atmosféru počas zápasov. Závidíme Leviciam, Prievidzi a všetkým, čo majú plné haly, ale veľmi sa tešíme, že môžeme v takomto diváckom prostredí ukázať, ako sa opäť zdvihla naša výkonnostná úroveň po krátkej odmlke, keďže sme hrali naposledy minulý týždeň v stredu v Spišskej. Myslím si, že v Spišskej sme podali celkom solídny výkon. Ja verím tomu, že tie naše výkony sa budú trošku zdvíhať a dokážeme odčiniť zlý dojem z posledného zápasu v Leviciach, a že ten náš celkový herný prejav bude prijateľnejší pre obe strany. Aj pre nás, aj pre levických fanúšikov a levické družstvo," prezradil tréner Ľubomír Urban. 

Delegácia rozhodcov:
  • Peter Ženiš, Ladislav Bartoš, Peter Bullo
Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan