• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Pred obnoveným Česko-slovenským pohárom je tu ešte v rámci Niké SBL 28. kolo, ktoré je opäť rozdelené do niekoľkých dní. Jeho program otvorí televízny duel a regionálne derby Nitry s Komárnom.  

Niké SBL 2023/2024 - 28. kolo základnej časti (streda 7. februára, 19.00 h):

Slávia SPU Nitra - BC Komárno

Pred zápasom: Nováčik priniesol počas predchádzajúceho týždňa až tri nové tváre do svojho tímu, ale pri svojej premiére nedokázal zastaviť rozbehnutú Prievidzu (74:112). Pred začiatkom záverečnej štvrtiny základnej časti zostáva strata na ôsmy Lučenec rovnaká - štyri víťazstvá, preto je pre Sláviu najvyšší čas zbierať úspechy, ak chcú ešte prehovoriť do boja o play off. "Čaká nás predohrávka derby s Komárnom. Sme radi, že v tejto sezóne prvýkrát budeme hrať domáci zápas pred kamerami RTVS: Šport. Neviem si predstaviť, že by sme odohrali horší zápas ako v sobotu, čaká nás teda jedna jediná, veľmi jednoduchá úloha. Urobiť všetko pre to, aby sme odohrali s Komárnom vyrovnaný a dobrý zápas. Myslím si, že to netreba hrotiť a chcieť za každú cenu vyhrať, ale jednoducho musíme ten sobotňajší zápas určitým spôsobom odčiniť a rehabilitovať sa," myslí si tréner Ľubomír Urban. Prvýkrát sa na ich palubovke od príchodu do Niké SBL objavia televízne kamery, čo by spolu s rastujúcou návštevnosťou, mohla byť správna motivácia pre tím, aby ukončila čakanie na víťazstvo. "Oproti zápasu s Prievidzou máme pár tréningov navyše, aby sme nových hráčov lepšie zapracovali do nášho tímu. Verím, že sa nám to podarí a dokážeme pred domácim publikom odčiniť dojem z posledného zápasu a to jedine koncentrovaným výkonom proti Komárnu," dodal Jakub Kobulnický. 

Komárnu tiež ideálne nevyšiel víkendový duel, konkrétne pod Tatrami. Proti Svitu to boli v podaní vicemastra dva odlišné polčasy, kým po prvom siahali na víťazstvo, tak po druhom bola konečným výsledkom až prekvapivo hladká prehra o 24 bodov (72:96). Povestným výkričníkom v tomto smere bola posledná štvrtina, v ktorej zaznamenali len 4 body a práve z toto úseku sa musia poučiť najviac. "Diabli" po 27. kole vypadli z top štvorky, takže primárnym cieľom bude uspieť v meste pod Zoborom a vrátiť sa medzi najlepších. Či k tomu pomôže aj Sal Nuhu, to je v tejto chvíli otázne. Bývalého hráča Nitry sužujú už dlhšiu dobu zdravotné starosti. "Do zápasu ideme so zdravým sebavedomím odčiniť poslednú prehru vo Svite. Analyzovali sme si posledný zápas a pokúsime sa napraviť naše chyby, nielen ako tím, ale aj individuálne. Budeme bojovať na palubovke jeden za druhého a snažiť sa pridať ďalšie víťazstvo do zbierky," uviedol Ja'Qualyn Gilbreath.

Delegácia rozhodcov:
  • Peter Ženiš, Artjoms Ribakovs, Jozef Stopka
Kde sledovať:

Foto: Martin Havran