• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Takmer sedemmesačná snaha sa blíži ku svojmu koncu, play off je už za rohom. Ešte pred ním je potrebné uzatvoriť 35. kolo, Inter sa v dohrávke pokúsi zlomiť čiernu sériu. Proti tomuto plánu však bude Komárno, ktoré bojuje o výhodu domáceho prostredia vo štvrťfinále. 

Niké SBL 2023/2024 - 35. kolo základnej časti (nedeľa 31. marca, 17.00 h):

Inter Bratislava - BC Komárno

Pred zápasom: Inter už má svoju pozíciu po základnej časti a pred play off jasnú, lepšie ako siedme miesto z toho nebude. V uplynulom období sa "žlto-čiernym" herne a výsledkovo nedarí podľa predstáv, nič zatiaľ na tom nezmenil príchod Tomasa Zdanavičiusa. Pred týždňom totiž zaznamenali tretiu prehru za sebou, v tomto prípade na palubovke Prievidze (67:96). Trénera Danila Rakočeviča síce trápia niektoré absencie, ale na hornej Nitre nedostali výraznejšiu možnosť pomýšľať na úspech. To chcú zmeniť pred svojimi fanúšikmi a zlomiť čakanie na víťazstvo. "Využijeme posledné dva zápasy základnej časti, aby sme sa nastavili na play off a v ňom, aby sme potom ukázali, že nie sme len taký nejaký účastník, ale môžeme aj čosi dokázať a byť dobrý tím," vyjadril sa tréner Danilo Rakočevič. 

Na druhej strane, Komárno má pred sebou dva nesmierne dôležité súboje, ktoré rozhodnú o tom, či play off začnú najskôr pred domácim publikom, alebo na palubovke súpera. Situáciu majú vo svojich rukách, keďže pred rivalom z Handlovej majú náskok dvoch výhier ("baníci" však odohrali o zápas menej). Ich forma oproti najbližšiemu súperovi je podstatne lepšia, v uplynulom kole zvládli práve duel s Handlovou u nich (72:70). Už tento víkend tak môže prípadne rozlúsknuť, či sa vicemajster umiestni v hornej polovici tabuľky. "Po dvoch náročných zápasoch, ktoré sa nám podarilo vyhrať, panuje v tíme dobrá nálada. Na Interi sa predstavíme už v plnej sile, s kompletným kádrom. Ak mám dobré informácie, tak na zápas do Bratislavy príde aj veľa našich fanúšikov, takže dúfam, že vytvoria skvelú divácku kulisu. Prvýkrát budeme hrať v novej hale, na čo sa všetci veľmi tešíme a dúfam, že si atraktívny zápas užijú aj diváci," uviedol Juraj Páleník. 

Delegácia rozhodcov:
  • Peter Ženiš, Ladislav Bartoš, Eduard Uhrin
Kde sledovať:

Foto: Tony Mark