• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Zatiaľ len v jednej štvrťfinálovej sérii sa podarilo uspieť hosťujúcemu tímu. Spišiaci chcú z toho vyťažiť a v domácom prostredí získať mečbal. Svit však o ničom takom nechce počuť a jednoznačným cieľom bude vyrovnanie stavu série. Koho plán sa podarí pretaviť do reality?

Niké SBL 2023/2024 - 2. zápas štvrťfinále play off (utorok 16. apríla, 18.00 h):

Spišskí Rytieri - Iskra Svit

/stav série - 1:0/

Pred zápasom: V podaní Rytierov to bol pomalší rozbeh, ale s úspešným koncom. V správnej chvíli predviedli ofenzívnu a defenzívnu kvalitu, a výsledkom toho bolo víťazstvo 80:72. Nebol to však len úspech, ale hlavne získanie psychologickej výhody pred domácim vystúpením. Pred svojimi fanúšikmi to môže Spišiakom rozviazať ruky a pomôcť k získaniu štvrťfinálového mečbalu. "Je veľká škoda, že náš zápas koliduje s pravdepodobne najhistorickejším duelom spišskonovoveských hokejistov. Rysom každopádne držíme palce, a sám som zvedavý, koľko našich skalných príde do haly, pretože ich budeme potrebovať ako soľ. Svitu sme 'ukradli' výhodu domácej palubovky a jednoznačne to chceme na tej našej potvrdiť. Tímy sa v tejto fáze dokonale poznajú, už ťažko vymyslíme nejaké nové taktické varianty. Musíme opäť do toho vložiť play off energiu, srdiečko a ukázať väčšiu kvalitu. Len tak môžeme uspieť, Svit nás dokázali trápiť aj v oklieštenej zostave a to je veľký zdvihnutý prst. Len poctivým prístupom a koncentráciou počas celých 40 minút dokážeme uspieť. Samozrejme, verím tomuto tímu a veľmi si prajem, aby sme mali po utorkovom zápase v rukách postupový mečbal,“ vyjadril sa asistent trénera Erich Korfanta. 

Svit aj v značnej oklieštenej zostave, bez troch hráčov základnej zostavy, ukázal, že má svoju kvalitu a nebojí sa svojho regionálneho rivala. To je pozitívna správa pred ďalším zápasom tejto série. Je jasné, že k dispozícii nebude Bryson Mozone a s najväčšou pravdepodobnosťou ani Róbert Rožánek. Možné už ale je, že by mohol hrať Peter Kalthoff. S ním by podkošová sila Iskry výrazne vzrástla. Pre "medvede" to bude jednoznačne najdôležitejší zápas sezóny, pretože prípadná prehra by znamenala stav 0:2 v sérii a odvracanie predčasného konca play off už najbližšiu sobotu. 

Delegácia rozhodcov:
  • Zdenko Zubák, Anton Šarišský, Peter Karniš
Kde sledovať:

Foto: Daniel Faix