• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Víťaza Niké SBL sme ešte nespoznali, finálová séria medzi Spišskými Rytiermi a Patriotmi Levice má pred sebou zápas č. 4. Domácim pôjde opäť o všetko, hostia majú ďalšiu možnosť na ukončenie sezóny. Ktorého scenáru sa dočkáme? 

Niké SBL 2023/2024 - 4. zápas finále play off (streda 22. mája, 18.30 h):

Spišskí Rytieri - Patrioti Levice

/stav série - 1:2/

Pred zápasom: Spišiaci úplne prekazili dokonale nalinkovaný scenár súpera, ktorý sa už videl s víťaznou trofejou nad hlavou a začiatkom majstrovských osláv. Obrat v druhom polčase a prežitie záverečného útoku im po výsledku 75:72 prinieslo návrat série do domovského stánku. "Očakávam, že to bude opäť boj. Ja chcem, aby sme my išli do toho zápasu s rovnakou emóciou, energiou a chuťou. Ideme sa pobiť o víťazstvo, je to finále a o tom to celé je. Rozhodujú detaily, na ktoré tréner a niekedy ani hráči nemajú vplyv. My urobíme všetko, aby sme boli pripravení," vyhlásil tréner Teo Hojč. Jeho zverencom sa podarilo odvrátiť prvý majstrovský mečbal Levíc, čím získali mierne sebavedomie pred stredou, ale stále svieti v samotnej sérii nepriaznivý stav 1:2 na zápasy. Ten plánujú zmeniť aj s podporou pravdepodobne vypredanej haly v Spišskej Novej Vsi. "Verím, že to bude v stredu u nás ťažké. Rozhodovať budú detaily. My poznáme ich, oni poznajú nás, takže vieme, čo hrajú. Je to o detailoch, komunikácii a dobrej obrane," myslí si Adam Antoni. 

Levice zaznamenali v play off prvú domácu prehru, čo samozrejme naštrbilo ich plány o konci finálovej série a dokonaní zlatého hetriku. Treba však povedať, že ich výkon v treťom zápase nebol zďaleka taký, ako by sami očakávali, čo aj odznelo v pozápasových rozhovoroch. Teraz musia zareagovať, ak nechcú, aby o majstrovi Slovenska opäť po roku rozhodoval posledný možný zápas. "Mali sme 4 dni na tento zápas. Samozrejme, Spišská Nová Ves bude cítiť obrovskú eufóriu. Bude teraz na nás, aby sme sa zmobilizovali a išli sebavedomo do ďalšieho stretnutia," povedal kouč Michal Madzin. Stále majú v rukách tromfy, ale samozrejme, je na nich aj určitý tlak a zodpovednosť, s ktorým sa vo finále musia popasovať oba tímy. Do Spišskej Novej Vsi sa chystá aj početná skupina levických fanúšikov, takže o kulisu bude z oboch strán vystarané. "Budeme si musieť pozrieť veci, ktoré sme v piatok robili v zápase zle. Musíme si to rozanalyzovať. V stredu treba ísť do Spišskej Novej Vsi s chladnou hlavou, že nič sa nedeje," dodal David Abrhám.  

Delegácia rozhodcov:
  • Peter Ženiš, Ladislav Bartoš, Artjoms Ribakovs
Kde sledovať:

Foto: Katarína Puškášová