• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Presne po týždni začína ďalšia časť Eurovia SBL sezóny - play-off. Komu sa podarí ujať vedenia v sérii?

 

BC Prievidza - MBK SPU Nitra, stav série - 0:0

Niké Aréna, sobota 5.3. o 18:00 - priamy prenos, štatistický prenos

Viac o sérii v samotnom preview - tu.

Povedali pred zápasom:

Martin Boško (manažér Prievidze): "Po neúspešnom Final Four Alpsko-jadranského pohára máme pred sebou už len play-off Eurovial SBL, takže sa môžeme naplno sústrediť len na záver našej súťaže. Potrebujeme sa čo najrýchlejšie dostať do formy. Hračí, ktorí pauzovali pre zranenia alebo chorobu, sa musia dostať do tempa, lebo v Domžale bolo cítiť ich výpadok."

Filip Simič (hráč Nitry): "V úvodnom zápase play-off série proti Prievidzi, bude najdôležitejšie pre náš tím, nebáť sa. Vstupujeme do zápasov s príliš veľkým rešpektom, čo nás stojí hneď vysoké manká v úvodnej perióde. Súper je jedným z najlepších tímov ligy, ale my nemáme čo stratiť. Musíme bojovať."

 

BK Inter Bratislava - VŠEMvs Karlovka Bratislava, stav série - 0:0

Hant Aréna, sobota 5.3. o 18:00 - priamy prenos, štatistický prenos

Viac o sérii v samotnom preview - tu.

Povedali pred zápasom:

Daniel Jakabovič (konateľ Interu): "Očakávame bezproblémový postup. Aj keď si vážime každého súpera, Karlovku nevynímajúc, prvé kolo by nás nemalo zastaviť a ja dúfam, že ani unaviť. Liga sa vyrovnala, viaceré mužstvá sa posilnili, v závere hrali dobre napríklad aj Košice a Svit, preto predpokladám nejaké prekvapenie. Nie však na náš účet. Verím, že pôjdeme až do finále. Chceme totiž titul."

Milan Černický (tréner Karlovky): "Po troch ligových zápasoch, v ktorých sme jednoznačne s Interom prehrali, sme ten štvrtý zahrali veľmi dobre. Pred play-off je to prísľub, že môžeme na niečom stavať a máme určitú kvalitu. Vieme, kde asi budeme mať problém v útoku aj v obrane. Musíme si dať pozor najmä pri bránení situácií jedna na jedna. Určite budeme v play-off chcieť potrápiť Inter minimálne tak, ako v poslednom zápase doma."

 

MBK Rieker Com-Therm Komárno - BK Iskra Svit, stav série - 0:0

Mestská športová hala, sobota 5.3. o 18:00 - priamy prenos, štatistický prenos

Viac o sérii v samotnom preview - tu.

Povedali pred zápasom:

Siniša Bilič (hráč Komárna): "Všetci sa už tešíme na začiatok play-off, každý tím tu v tejto časti súťaže dostane novú šancu. Rešpektujeme silu Svitu, hrajú dobrý basketbal, ale aj my sme sa kvalitne pripravili na súpera. Myslíme jedine v pozitívny výsledok a verím, že sa nám to spoločne s našimi vynikajúcimi fanúšikmi aj podarí!"

Ján Drobný (prezident Svitu): "Stretneme sa s úradujúcim majstrom, čo hovorí za všetko. My sa celý týždeň pripravujeme kompletní, na základe našich posledných výkonov ideme do Komárna s rešpektom, ale sebavedomo. Všetci hráči sú pripravení ísť nadoraz. Poznáme silné stránky súpera, ale aj jeho slabiny. Podľa mňa to bude vyrovnané štvrťfinále a rozhodne momentálna forma, pohoda a možno aj šťastie."

 

BK Levickí Patrioti - KB Košice, stav série - 0:0

Športová hala, sobota 5.3. o 18:00 - priamy prenos, štatistický prenos

Viac o sérii v samotnom preview - tu.

Povedali pred zápasom:

Ladislav Garaj (manažér Levíc): "Týždeň sme využili na doliečenie menších zranení, trochu sme si oddýchli a pripravovali sme sa na úvodný zápas proti Košiciam. Atmosféra v tíme je dobrá, všetci sa už neviem dočkať úvodného zápasu play-off. Rešpektujeme silu súpera, doma však chceme zvíťaziť. Aj v meste už cítiť play-off atmosféru, očakávame preto mohutnú podporu z hľadiska od nášho šiesteho hráča."

Dražen Brajkovič (tréner Košíc): "Levice predstavujú zdatného súpera, ale my sme sa netrápili tým, či to budú Levice, alebo Komárno. Sústredíme sa len a len na svoje mužstvo. Urobili sme všetko pre jeho prípravu a ja svojim zverencom verím. Som presvedčený o tom, že ak budeme hrať svoju hru, tak máme na to, aby sme postúpili do ďalšieho kola."

FOTO: MARTIN ŠOPINEC