• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Handlovčania pokračujú v prípravách na nastávajúcu sezónu. Ich súpiska sa rozrastá a z útrob handlovskej športovej haly hlásia ďalšie meno. Manažment Baníka si poistil na ďalšie dve nadchádzajúce sezóny svojho kapitána Branislava Pipíšku.

29-ročný odchovanec prievidzského basketbalu sa v priebehu uplynulých dvoch sezón stal miláčikom domáceho hľadiska. Jeho zotravanie v službách hornonitrianskeho celku tak bez pochýb poteší každého priaznivca basketbalu v Handlovej. Skúsený rozohrávač sa stal pevnou súčasťou šatne a na radosť vedenia klubu, to tak zostane aj naďalej. "Pipo" sa po prvý raz predstavil v drese Baníka v sezóne 2022/2023. V našej najvyššej súťaži patrí medzi najlepších Slovákov a jeho zazmluvnenie je pre handlovský manažment veľkým krokom. "'Pipo' je z môjho pohľadu pre šatňu, ale i palubovku, či hľadisko, nepostrádateľnou súčasťou tímu. Okrem bojovnosti a poctivej práce prináša do každého jedného tréningu a zápasu obrovskú energiu, ktorou dokáže strhnúť celý tím k nadštandardným výkonom. Je ale aj veľkým vzorom pre našu basketbalovú mládež, ktorá ho doslova zbožňuje. Sezónu bez neho si viem len veľmi ťažko predstaviť a myslím si, že týmto podpisom sme osadili základný pilier slovenského torza tímu," vyhlásil manažér klubu Pavel Procner.

“Teší ma, že som sa s klubom dohodol na ďalšej spolupráci a najbližšie dva roky budem obliekať handlovský dres. Uplynulá sezóna ukázala, aký obrovský pokrok sa vo fungovaní klubu urobil. Práca trénera a manažmentu klubu sa odzrkdlila na tímových výsledkoch, vďaka čomu sa podarilo zaplniť hľadisko fanúšikmi. Jedným z dôvodov, prečo som sa rozhodol v Handlovej zostať, je pocit nedokončenej práce z uplynulej sezóny. Z koncepčného hľadiska je nesmierne dôležité, že v tíme zotrval 'Nešo' Miloševič a verím, že i väčšina slovenských hráčov. Preto spolu môžeme pokračovať v tom, v čom sme začali. Vytvorili sme dobrú partiu, v ktorej sme si všetci rozumeli a ja verím, že to tak zostane aj po príchode nových hráčov. Ďakujem vedeniu klubu za dôveru a už teraz sa teším na ďalšiu sezónu,” povedal staronový rozohrávač Handlovej.

Zdroj: mbkhandlova.sk

Foto: Ľuboslav Kurinec