• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Takmer navlas rovnaké skóre - 95:91, len s tým rozdielom, že viac bodov bolo na strane domáceho tímu. Presne po týždni si Lučenec s Handlovou dali repete, aj tentoraz to bol dramatický duel do poslednej sekundy. „Baníci“ nevyužili možnosť získať nesmierne dôležitú výhru, naproti tomu „pelikáni“ potvrdili svoje tabuľkové postavenie.

Oproti predchádzajúcemu týždňu to však na palubovke vyzeralo úplne inak. Lučenec mal dominantný nástup, v prvej štvrtine nahádzal ligovému rivalovi 35 bodov a túto časť vyhral o priepastných 19 bodov. Na polčasovú prestávku išiel s 18-bodovým vedením, ale napokon sa musel strachovať o svoje víťazstvo.

„Je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Dalo by sa povedať, že je lepšie získať 'škaredé' víťazstvo, ako 'dobrú' prehru. Z tohto pohľadu je to dobrý výsledok. V prvom polčase sme hrali agresívnu obranu, mali sme energiu na protiútoky a z toho sme dávali body. V druhom polčase sme s tým prestali, Handlová začala dávať ľahké koše. V niektorých momentoch sme nehrali dobre, to je náš problém. Keď vyhrávame o 20 bodov, tak sa snažíme urobiť niečo špeciálne alebo proste prestaneme hrať. Musíme hrať celý čas,“ vyjadril sa pivot Lučenca Konstantin Anikienko.

Handlová prišla vo výrazne oklieštenej zostave, z rôznych dôvodov chýbal hlavne Nikola Rakočevič, Lukáš Bolek, Adam Krčmárik a Branislav Mátych. V prvom polčase to nebol zo strany „baníkov“ ideálny výkon, po prestávke zapli na vyšší stupeň a dosť rýchlo si prinavrátili šance na úspech v tomto stretnutí.

3 

„Myslím si, že si všetci veľmi dobre uvedomujeme, v akej sme situácii. Nie sme v postavení, aby sme si vyberali, ktoré zápasy ako budeme hrať a ako k ním pristúpime, ide nám o všetko. Prišli sme do Lučenca odohrať rovnaký zápas ako pred týždňom - bojovať na 100 percent, pobiť sa o víťazstvo a každú loptu. Oproti minulému zápasu to bol diametrálne odlišný začiatok. Nepovedal by som, že by nás súper niečím výnimočným prekvapil, my sme im nechali príliš veľa priestoru a oni premieňali strely, v obrane sme upadli,“ uviedol rozohrávač Handlovej Dalibor Hlivák.

Hostia sa krok po kroku doťahovali, domáci naproti tomu robili čoraz viac chýb. Dokumentuje to aj výrazne vyrovnaná a dramatická záverečná štvrtina. Handlová sa v nej viackrát dostala na dosah jedného útoku, kedy mohla vyrovnať alebo dokonca otočiť dianie duelu na svoju stranu. Svoje šance nevyužila, preto zostali dva body u Lučenčanov. Vzhľadom na zaváhanie Prievidze, to môže zverencov trénera Danila Rakočeviča mrzieť.

 9

„Podarilo sa nám postupne vrátiť do zápasu, krok po kroku sme sa približovali. Na konci sme mohli uchmatnúť ďalšie víťazstvo, ale nepodarilo sa to. Musíme nechať hlavy hore, doliečiť sa a pripraviť sa na ďalšie stretnutie,“ burcoval Hlivák svojich spoluhráčov.

Dôležité body v závere premenil Anikienko, aj s jeho pomocou tak Lučenec môže stále pomýšľať na najvyššie priečky: „V koncovke sme sa proste nevzdali, bolo to veľmi podobné v porovnaní s predchádzajúcou sobotou. Šťastie stálo tentoraz na našej strane. Verím, že víťazstvo nám to pomôže v tom, že sa držíme na čelných pozíciách ligy. Súťaž je vyrovnaná, rozdiely nie sú vysoké, či už na prvé alebo druhé miesto, respektíve ďaleko nie je ani Inter Bratislava so Svitom. Z tohto pohľadu mimoriadne dôležitý triumf.“

Highlighty zo zápasu Lučenec - Handlová:

Foto: Igor Cibula