• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Obaja mali za sebou dlhšie zápasové voľno, ktoré využili na riešenie vlastných záležitostí. Prievidza sa zdravotne dávala do poriadku a Spišskí Rytieri ladili herné veci. Pred televíznymi kamerami predviedli fanúšikom zápas dvoch rôznych polčasov, na konci z toho bolo pokračovanie víťaznej série domácich a smútok u hostí, že nedoviedli dobre rozohranú partiu do úspešného konca.

„Novovešťania“ pred rozskokom oznámili návrat Lautara Lopeza do ich zostavy po takmer trojmesačnej absencii, no na hornej Nitre ešte nebol trénerovi Teovi Hojčovi k dispozícii. „Lautara už viac-menej všetci poznáme. Vieme, čo od neho očakávať, aj on od nás. Verím, že nám do záverečnej časti pomôže a prinesie možno to, čo nám počas sezóny chýbalo,“ vyjadril sa pivot Spišiakov Viktor Juríček.

Spolu so spoluhráčmi mali síce pomalší rozbeh do diania na hornej Nitre, ale v druhej štvrtine to zobrali do svojich rúk a výsledkom bol aj 12-bodový náskok. Lenže o tej veľmi rýchlo v ďalších minútach prišli. „Odohrali sme dobrý prvý polčas, čo sa týka obrany, v druhom polčase sme si nepostrážil hráčov, ktorých sme nechceli dostať do zápasu. Keď sa už dostali do rytmu a do toho ich hnali domáci diváci, vedeli sme, že každá malá chyba bude pre nás dôležitá, napokon našimi chybami sme im dovolili zápas otočiť. Rozhodli naše chyby v obrane aj v útoku, domáci sa chytili a pred domácim publikom ich už bolo ťažké zastaviť,“ myslí si Juríček.

431120615 742562014519218 6878758466683929246 n

Domáci mali dobrý nástup, potom ale pustili hostí do vedenia. Po prestávke zobrali vedenie na svoju stranu, ale ani vyššie vedenie v poslednej štvrtine nestačilo a na konci z toho bola dráma. „Bol to zápas dvoch polčasov. Čím to bolo spôsobené, že sme prvý polčas hrali tak, ako hrali, ťažko povedať. Dovolím si povedať, že sme boli bez akejkoľvek energie a koncentrácie, pretože sme vôbec neplnili veci, na ktorých sme sa dohodli. V druhom polčase sa nám to čiastočne podarilo plniť. Pomohlo, že tréner cez polčas na nás zvýšil hlas. Začali sme hrať s energiou, plniť veci a hrať agresívne v obrane. Tým sa zmenil priebeh celého druhého polčasu. Keď sme totiž získali po našej obrane loptu, tak sme dostali možnosť ísť do útoku, v ktorom sme boli nebezpeční. Tiež pomohol posun lopty. Najväčšie pozitívum tohto stretnutia je, že sme ho vyhrali a našli k tomu cestu, ale bol to utrápený výkon a nebol to z našej strany taký basketbal, aký sme si predstavovali, že budeme hrať. To je normálne po dlhej pauze, ktorú sme mali,“ poskytol svoj pohľad na duel navrátilec do zostavy Prievidze Lukáš Bolek.

Po veľmi dlhom období mal tréner Saša Jankovič v podstate k dispozícii kompletné družstvo, okrem dlhodobo absentujúceho Mareka Jašša, ktorý ešte do aktuálneho ročníka Niké SBL nezasiahol. Opäť pred vysokou návštevou sa Prievidzi napokon podarilo uhájiť svoju palubovku a po výsledku 77:71 zostali dva body doma. „Všetci to vnímame veľmi pozitívne. Treba ale aj povedať to, že potrebujeme nejaký čas, aby sme sa v plnej zostave trochu viac zohrali. Ešte totiž neukazujeme naše maximum, ktoré v nás je. Máme za sebou veľmi dobré dva týždne tréningov, ale je potrebný ešte nejaký čas, aby to bolo tak, ako si všetci želáme a prajeme,“ povedal Bolek k zdravotnému stavu v tíme.

431194551 742561554519264 4332388247654687820 n

Stále tak platí, že v tomto kalendárnom roku ešte nenašli premožiteľa a víťazná séria už aktuálne číta 8 zápasov. Druhá pozícia, ktorú okupuje Handlová, je na dohľad, ale zároveň sa treba mať na pozore, pretože Svit a Komárno majú rovnakú bilanciu – 16 výhier a 10 prehier. Boj o výhodu domáceho prostredia v play off tak sľubuje zaujímavé a napínavé vyvrcholenie.

„Každá jedna výhra je pre nás veľmi dôležitá, bez ohľadu na to, proti komu hráme. Uvedomujeme si, že na 3. – 5. mieste je to extrémne vyrovnané, preto každý jeden duel je extrémne dôležitý. Teraz je pred nami zápas s Levicami doma, následne s Handlovou vonku, preto verím, že v nich budeme čo najviac úspešní,“ uzatvoril rozhovor hráč Prievidze.

Foto: Ladislav Szibilla