• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Doterajšie štvrťfinálové zápasy Komárna s Handlovou nemohli byť odlišnejšie svojím scenárom a priebehom. Tretí duel bol jednoznačne najdramatickejší, najemotívnejší a priniesol najväčšiu bitku o zisk druhého bodu. „Diabli“ to uchmatli proti „baníkom“ až v samotnom závere, v ofenzívnom stretnutí uspeli po výsledku 99:92.

Tabuľkovo najvyrovnanejšia séria prináša s každým zápasom čoraz lepšiu divácku kulisu, ale aj nasadenie na oboch stranách. Zápas č. 3 v tomto smere priniesol všetko - tvrdé súboje, emócie, veľké výkony, poriadnu zápletku a patričné finále. Handlová bola veľmi blízko k prelomeniu výhody domácej palubovky, šanca na víťazstvo jej ušla až úplne na konci.

„Škoda toho, určite nás to môže mrzieť. Séria však nekončí, je to 1:2, ale vraciame sa domov, do Handlovej. Budeme robiť všetko pre to, aby sme sériu vyrovnali a mohli sa opäť vrátiť do Komárna. Chýbal nám posledný krôčik. Dotiahli sme, ale potom sme im malými chybami v obrane dovolili natiahnuť náskok. V zápase sa to stalo viackrát, tomu sa musíme vyvarovať. Je potrebné zabrať hlavne v obrane a pokračovať,“ hovoril po zápase rozohrávač Handlovej Branislav Pipíška.

Komárno bolo po väčšinu času vo vedení, ale nie raz sa stalo, že v priebehu pár momentov svoj náskok stratilo. Súper z hornej Nitry ukázal v tomto smere kvalitu, ale aj poučenie z prvého vzájomného zápasu v tejto sérii. Viackrát úspešne eliminovali trhák domáceho tímu a v podstate hrali s ním viac ako vyrovnanú partiu.

DSC 3473

„Je to v mojej profesionálnej kariére prvé play off, je preto skvelé užívať si takúto atmosféru a stretnutia. Oba tímy bojovali, ale napokon sme z toho víťazne vzišli my. Domáce prostredie robí rozdiel. My dostávame z publika veľkú energiu, to isté platí tiež o Handlovej. Na palubovke už následne rozhodujú maličkosti, kto viac bojuje a teraz sme to boli my,“ uviedol za komárňanskú stranu Zach Harvey.

Výrazné strelecké preteky, množstvo faulov, tvrdých súbojov, to všetko dodalo tomuto súboju play off náboj. „Diabli“ mali „baníkov“ na lopate, ale dlho nedokázali zlomiť stretnutie na svoju stranu. Dokonca necelých 5 minút pred koncom hostia viedli a nevzdávali sa skoro do poslednej minúty. Z rozkúskovaného záveru viac vyťažil domáci kolektív.

DSC 3265

„Mali sme problémy s faulami, už na polčase mali niektorí hráči viac faulov a po prestávke to pokračovalo. Prišli technické chyby, nešportové fauly, tomu sa proste musíme vyvarovať. Je to zatiaľ v tejto sérii určite nasadením. Ten tím, ktorý dá viac energie do obrany a bude viac chcieť, tak myslím si, že teraz je to už len o tom a zvíťazí,“ myslí si Pipíška.

Handlovej v závere citeľne chýbal Marrow, čo Komárno využilo a aj tretí zápas v tejto sérii vyhral tím, ktorý hral pred svojim publikom. V tomto prípade to však bolo jasne najvyrovnanejšie stretnutie. „Na toto si treba v play off zvyknúť, v basketbale je to o emóciách. Dobre sme zvládli tlak, už sa neviem dočkať ďalšieho stretnutia. Pre nás je dôležité, že sa séria presúva k ním za stavu, že vedieme. Keby sme prehrali, tak by sme boli vo veľkej nevýhode, preto ma toto víťazstvo nesmierne teší. V utorok musíme dokončiť našu robotu,“ vyhlásil Harvey.

DSC 3216

Už o pár hodín sa tieto dva tímy opäť stretnú, v utorok sa môže rozhodnúť o tom, pre koho sa sezóna končí a kto vyzve Levice v semifinále. „Treba dať do toho srdce, nasadenie a nechať na ihrisku všetko,“ prezradil pred ďalším zápasom možný recept rozohrávač Handlovej.

Foto: Lukáš Droppan