• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Jubilejné 10. kolo sa nieslo v znamení strelecky mimoriadnych výkonov, v mnohých zápasoch sa bolo na čo pozerať. Pozitívom tiež je, že sa do tohto tradičného prehľadu prihlásili aj nové mená. Aj v tomto prípade vám prinášame na jednom mieste súhrn toho najpodstatnejšieho z už odohraných stretnutí. 

Na Spiši jeden z top ofenzívnych výkonov sezóny 

Rytierom dokonale vyšiel revanš z prvého televízneho zápasu s Levicami, pred svojimi fanúšikmi ich potešili jedným z najlepších ofenzívnych výkonov sezóny. Z plejády zaujímavých hráčov na víťaznej strane padla naša voľba na Abu Kigaba. Reprezentant Kanady hral so sebavedomím a veľkým prehľadom v hre, na jeho konte mu napokon svietilo 21 bodov, 8 doskokov a 3 asistencie. 

Pod Zoborom súboj rozohrávačov 

Súboj posledného s prvým tiež nemohol nudiť, už len pri pohľade na konečné skóre - 89:98. V nitrianskom drese dal zaspomínať na úspešné roky Milan Žiak, ktorý ukázal, prečo bol v minulosti najužitočnejším hráčom základnej časti Niké SBL. Skúsený rozohrávač mal v štatistikách 29 bodov, 3 doskokov, 3 asistencie a 5 ziskov.

Lenže na komárňanskej strane bol Amit Ebo, už pravidelné meno v tejto rubrike. Izraelčan opäť raz len potvrdzuje, že v súboji o MVP patrí k popredným kandidátom. Nitrianskej obrane pri víťazstve svojho tímu nadelil 35 bodov, ku ktorým sa pridali 4 doskoky, 4 asistencie a 4 zisky. 

Prievidza nepomohol ani navrátilec 

Vplyv Romea Croucha na hru Prievidze nebol len prázdnymi frázami, ale po návrate zo zranenia sa ukazuje, čo zámorský rozohrávač na palubovke dokáže. V tomto prípade to ale na úspech nestačilo, aj keď treba povedať, že Američan dodal svojmu tímu všestranný výkon - 26 bodov, 3 doskoky, 6 asistencií a 3 zisky. 

Ten najlepší - Vasilije Kneževič (BKM Lučenec): V drese Lučenca však vyučoval súperov Vasilije Kneževič. Ostrieľaný pivot "pelikánov" mal nemalý podiel na tom, že sa jeho tímu podarilo získať premiérové domáce víťazstvo v tomto ligovom ročníku. A Kneževič dodal k tomu vynikajúce čísla - 34 bodov, 7 doskokov a 2 asistencie. 

Foto: Lukáš Droppan