• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Záver tretej štvrtiny základnej časti priniesol vo väčšine prípadov výraznejšie víťazstva tímov, až na jednu výnimku. Svojimi výkonmi sa prihlásili o slovo nielen dôverne známi hráči, ale aj nové tváre. Servis z 27. kola začíname ako vždy pohľadom na najzaujímavejšie individuálne počiny. 

Inter má Pavloviča 

Jednoduchá formulka, ale mimoriadne efektívna. Jeden z najlepších strelcov súťaže opäť raz potvrdil, že pozícia lídra "žlto-čiernych" mu pasuje a je s ňou stotožnený. Ozren Pavlovič preukázal proti Handlovej svoje skúsenosti, no hlavne mušku. K ukončeniu čakania na víťazstvo nasmeroval svoje družstvo 26 bodmi, 8 doskokmi a 2 blokmi. 

Kalthoff sa zahrýzol do "diablov"

Veľký a hlavne úspešný obrat sa podaril Svitu v súboji s Komárnom, po ktorom sa zase raz vrátil do top štvorky. V domácom prostredí vyčnievala najmä základná zostava, v nej robil najviac "bordelu" Peter Kalthoff. Podkošová istota Iskry bola mimoriadne efektívna na oboch stranách palubovky, výsledkom bolo 18 bodov, 10 doskokov a 2 bloky. 

Adawayova šou s úspešným koncom

Jalen Adaway je strojom na highlighty v zápasoch Niké SBL, mimo nich je však podstatnou skladačkou v družstve trénera Michala Madzina. A to sa naplno prejavilo v zápase s Lučencom, v ktorom o víťazovi muselo rozhodnúť až predĺženie. Práve v ňom zaznamenal americký rozohrávač kľúčové body, ale celkovo dal o sebe výrazne vedieť. V štatistikách mu napokon svietilo 23 bodov, 10 doskokov, 5 asistencií a 3 zisky.

Šou Prievidze pod Zoborom

Prievidza si proti nováčikovi s chuťou zastrieľala, prvýkrát v sezóne sa jej podarilo pokoriť 100-bodovú hranicu a 112 bodmi stanovila nové ofenzívne maximum aktuálneho ročníka Niké SBL. Kevion Taylor si vyslúžil od svojich fanúšikov skandovanie MVP, ale nás zaujali jeho spoluhráči. Lukas Milner si vo svojom obľúbenom priestore robil so súperom v podstate čo chcel, rečou čísel, na svojom konte mal 14 bodov, 17 doskokov, 3 asistencie a 3 bloky.

Ten najlepší - C.J. Jackson (BC Prievidza): Ešte komplexnejšie v tomto smere vynikol C.J. Jackson. V bielo-čiernych farbách sa postupne rozbieha, v prvom rade, ale je istotou na svojom poste. Proti Nitre predviedol doteraz svoj najlepší individuálny výkon, k jasnému a hladkému triumfu Prievidze prispel 23 bodmi, 6 doskokmi, 6 asistenciami a 7 ziskmi. 

Foto: Lukáš Droppan