• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Čas uzatvoriť staré resty, dohrávka Nitry s Handlovou dala bodku za 31. kolom. Kto v ňom zaujal a prečo, to si máte ako vždy možnosť prečítať v našom prehľade najlepších výkonov kola. 

Prekazená "otváračka" Pasienkov

Už vo februári sa postavili proti sebe hráči Interu a Rytierov, zároveň išlo o prvý oficiálny duel na zrekonštruovaných Pasienkoch. "Otváračku" Národného basketbalového centra prekazil ex-hráč bratislavského tímu, aktuálne pôsobiaci vo farbách Spišiakov - Tomáš Mrviš. V podaní skúseného krídelníka to bol jeden z jeho najlepších výkonov v aktuálnej sezóne, s 18 bodmi, 5 doskokmi a 7 asistenciami výrazne dopomohol k úspechu svojho družstva. 

Istota na rozohrávke Prievidze

V súboji víťazných sérií dokázala Prievidza pretlačiť Patriotov. Nielen zisk týchto bodov im pomohol v boji o druhú pozíciu po základnej časti. V šlágri 31. kola najvýraznejšie zapôsobil na palubovke C.J. Jackson. Prievidzský rozohrávač vytiahol pôsobivé čísla v tejto konfrontácii - 14 bodov, 7 doskokov, 9 asistencií a 2 zisky. K tomu treba pripočítať výrazne kladné číslo v plus/mínus bodoch - 18. 

Handlová s novým lídrom?

Herný prejav a výsledky "baníkov" sa začínajú stabilizovať, tréner Nenad Miloševič už dostáva celkom jasný obraz o tom, na koho sa bude môcť v kľúčových dueloch sezóny spoľahnúť. Ako istota sa na pozícii rozohrávača javí Jermaine Marrow. V dohrávanom zápase v Nitre predviedol, čo dokáže. Na svojom konte mal 17 bodov, 5 doskokov, 11 asistencií a 6 ziskov. 

Pod Tatrami individuálna kvalita

Pod Tatrami sa bolo rozhodne na čo pozerať z pohľadu individuálnej výkonnosti hráčov. Začneme najskôr na strane zdolaného tímu, Lučenca. Shamar Givance opäť raz predviedol, prečo patrí v tomto ročníku Niké SBL k najlepším legionárom. Playmaker "pelikánov" síce nedoviedol svoje družstvo k úspechu, ale 26 bodov, 5 doskokov, 5 asistencií a 2 zisky, je solídnym zrkadlom jeho basketbalových kvalít. 

Ten najlepší - Peter Kalthoff (Iskra Svit): Lenže na strane Svitu bol istý Peter Kalthoff, čerstvo vyhlásený za Peak najlepšieho hráča mesiaca marec. Domácim fanúšikom predviedol, čo dokáže. Do štatistík okrem cenného víťazstva prispel výrazne aj individuálne. Na svojom konte mal 30 bodov, 11 doskokov, 2 zisky. 

Foto: Lukáš Droppan