• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Play off je čas, kedy sa ukazujú skutoční lídri svojich tímov. A práve mnohí z nich to zobrali do svojich rúk v druhých štvrťfinálových zápasoch a vy máte možnosť si prečítať, prečo a čím zaujali. 

Spišskí Rytieri - Iskra Svit: Lautaro Lopez (Spišskí Rytieri)

Spišiaci sa už nenechali nachytať a druhú konfrontáciu so Svitom zvládli oveľa lepšie, ako tomu bolo v otváracom stretnutí tejto štvrťfinálovej série. V prvom rade podali kolektívny výkon, v ktorom výrazne nevyčnievali jednotlivci. Rozohrávku Rytierov mal pevne vo svojich rukách Lautaro Lopez, argentínsky playmaker sa evidentne dobre naladil na play off. Pred vlastnými fanúšikmi dopomohol k zisku ďalšieho víťazstva 13 bodmi, 6 doskokmi, 6 asistenciami, 2 ziskmi a najvyššou užitočnosťou v rámci celého duelu - 21. 

 

BKM Lučenec - Patrioti Levice: Aaron Wheeler (Patrioti Levice)

Čo napísať k Peak MVP základnej časti, čo už predtým nebolo napísané? Asi len toľko, že Aaron Wheeler podal svoj štandardne kvalitný výkon. Pri pohľade na konečný výsledok sa môže zdať, že Levičania nemali v Lučenci problém, ale zisk druhého bodu nebol v ich podaní úplne jednoduchý. O to viac sa preukázali kvality a dôležitosť Wheelera na palubovke. Člen Patriotov mal v štatistikách 21 bodov, 10 doskokov, 2 asistencie, vysoko kladnú hodnotu plus/mínus bodov - 30 a k tomu všetkému najvyššiu efektivitu zo všetkých druhých štvrťfinálových zápasov - 30.  

 

Inter Bratislava - BC Prievidza: Daishon Smith (Inter Bratislava)

Wilson strelec mesiaca marec opäť úradoval a len podčiarkol, že patrí k najlepším skórerom aktuálneho ročníka Niké SBL. Pre Daishona Smitha však nebolo až tak dôležité, koľko mal bodov na svojom konte, ale to, že pomohol Interu k vyrovnaniu sériu s Prievidzou. Skúsený rozohrávač "žlto-čiernych" bol jednou z ústredných postáv veľkého obratu na Pasienkoch, celkovo prispel k výhre 23 bodmi, 4 doskokmi, 3 asistenciami a 3 ziskmi. 

 

MBK Baník Handlová - BC Komárno: Justin Johnson (MBK Baník Handlová)

Handlová správnym spôsobom zareagovala na prehru v Komárne a svojim fanúšikom dopriala ešte minimálne jeden domáci zápas v tomto ročníku. Vicemajstra celkom jasne vyprevadili s prehrou, výrazný podiel mal na tom Justin Johnson. Krídelník "baníkov" mal v štatistikách 26 bodov (najlepší strelec tímu), 4 doskoky a 9 plusových faulov.  

Foto: Lukáš Droppan