• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Súboje o víťaza Niké SBL hovoria zatiaľ jasne v prospech Levíc. Potvrdilo sa to aj v druhom finálovom meraní síl, v ktorom sa opäť osvedčil ťah zaradenia Draška Kneževiča do základnej zostavy. S ústrednou postavou utorkového stretnutia sme preberali úspešný večer Patriotov a faktory víťazstva.

Minuloročný najužitočnejší hráč play off predvádza v správnom čase, prečo si ho vedenie Levíc cez leto poistilo aj na túto sezónu. V základnej časti nebol herne taký výrazný, ale zapnutie do play off pocítil každý doterajší súper Levíc. Kneževičova streľba za tri body sa stala obávanou zbraňou, ktorá často láme stretnutia na stranu „žlto-zelených“. Na Spiši zaznamenal skúsený rozohrávač 12 bodov, 3 doskoky, 6 asistencií a najkladnejšiu hodnotu plus/mínus bodov v rámci tímu – 23.

„Očakávali sme ťažký zápas, to sa aj potvrdilo. Padli nám niektoré ťažké strely, ale podľa mňa to bol náš najlepší obranný výkon za posledné tri mesiace. Celý tím hral kvalitne v defenzíve, dal do toho maximum a toto víťazstvo sme si zaslúžili. Myslím si, že kľúčová v druhom zápase finále bola naša obranná činnosť,“ hovoril Kneževič bezprostredne po zápase.

Ak by sme to mali zjednodušiť, tak druhý finálový zápas sa nápadne podobal tomu prvému. Spišiaci síce v tomto prípade po polčasovej prestávke pritlačili, ale inak si Patrioti kontrolovali cestu za ďalším bodom v sérii a vybojovaním majstrovského mečbalu. Práve v týchto momentoch úradoval svojimi trojkami 31-ročný ex-reprezentant Bosny a Hercegoviny.

„Spišská Nová Ves hrala na začiatku tretej štvrtiny dobre, ale vtedy prišli z našej strany premenené ťažké strely. Nehrali sme zle v obrane, keď sa ale súperovi podarí dotiahnuť, tak to nikdy nie je jednoduché. Verili sme v samých seba a na konci zápasu sme boli víťazmi my. Každé víťazstvo vonku je dôležité. Je pred nami ešte jedno stretnutie, ktoré dúfam, že bude v piatok posledné v tejto sezóne,“ vyhlásil rozohrávač Patriotov.

Rozdielová bola opäť streľba za tri body a prínos lavičky, no v utorok večer bola dominancia úradujúceho šampióna výraznejšia, čo sa preukázalo aj na konečnom výsledku – 90:67. Levice majú na dosah zlatý hetrik, ale povestné klišé hovorí, že posledný krok býva najťažší. Hrá sa však v ich domovskom stánku, v ktorom v play off zatiaľ nenašli premožiteľa. A s veľkou pravdepodobnosťou ich poženie vypredaná hala za vytúženou métou.

„Nebude to jednoduché. Náš súper už nemá čo stratiť, určite dá do toho maximum. My pôjdeme do toho tak, ako tomu bolo teraz v Spišskej. Chceme uspieť,“ dodal na záver Kneževič.

Foto: Lukáš Droppan