• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po štvrťfinále sa dočká najlepšieho možného rozuzlenia, to jest posledného možného zápasu, aj semifinále. Spišskí Rytieri čakajú na svojho finálového súpera, bude to buď aktuálny majster z Levíc alebo súčasný vicemajster z Komárna. Rozhodne aj v piatom stretnutí výhoda domáceho prostredia?

Niké SBL 2023/2024 - 5. zápas semifinále play off (štvrtok 9. mája, 18.30 h):

Patrioti Levice - BC Komárno

/stav série - 2:2/

Pred zápasom: Levice nie sú v jednoduchej situácii, jeden zápas môže pokojne rozhodne o tom, či bude ich sezóna úspešná alebo neúspešná. Ako jeden z hlavných kandidátov na majstrovský titul majú pred sebou stretnutie o všetko. Majú výhodu domáceho prostredia, v play off ešte pred svojimi fanúšikmi neprehrali, ale musia rýchlo zabudnúť na utorkovú prehru u "diablov" (70:86), keďže času je málo. "Je to 2:2. Všetci vieme, čo musíme vo štvrtok urobiť. Buď vyhráme alebo skončíme, no my chceme vyhrať. Musíme sa sústrediť celých 40 minút a hrať oveľa lepšiu obranu, ako v minulom zápase v Komárne. Hráme pred našimi fanúšikmi, ktorí nám zakaždým poskytujú obrovskú podporu a vo štvrtok ich potrebujeme viac ako kedykoľvek predtým. Jedinú možnosť, ktorú prijímame, je vyhrať a dostať sa do finále. Je to jednoduché," vyhlásil Mašan Vrbica.

Po všetkých hráčskych a trénerských zmenách, je Komárno na prahu ďalšej senzácie a cenného kovu. Už to, že si proti Leviciam vynútilo posledný možný zápas, mnohí považujú za prekvapenie a senzáciu. Do Levíc tak môžu cestovať bez akéhokoľvek tlaku, ale aj so sebavedomím, keďže v štvrtom stretnutí série dokázali bez väčších problémov uspieť a tromfy majú vo svojich rukách. Za vytúženou métou ich navyše bude hnať početná skupina divákov. Všetko je tak pripravené na pravé vyvrcholenie série, ktoré môže sledovať celé basketbalové Slovensko. "Nie je veľa čo povedať, túto sezónu sme hrali veľakrát, poznáme sa veľmi dobre. Myslím si, že obaja sme predviedli dobrý a kvalitný basketbal, ktorý sa hodí na semifinále, takže stojím si za tým, čo hovorím už dlho, detaily, motivácia, sústredenie, túžba, boj. Toto rozhodne, tak nech vyhrá ten najlepší," povedal tréner Ivan Djordjevič. 

Delegácia rozhodcov:
  • Zdenko Tomašovič, Marek Kúkelčík, Ladislav Bartoš
Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan