• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Moment, pre ktorý sa bojovalo od 21. septembra, je tu! Začína finále a súboje o to, kto bude víťazom Niké SBL v sezóne 2023/2024. Proti sebe sa postavia tímy, ktoré otvárali aktuálny ročník a teda ho aj uzatvoria - Patrioti Levice a Spišskí Rytieri. 

Niké SBL 2023/2024 - 1. zápas finále play off (sobota 11. mája, 17.00 h):

Patrioti Levice (1.) - Spišskí Rytieri (6.)

/stav série - 0:0/

Pred zápasom: Len niekoľko hodín má aktuálny majster na to, aby sa preladil zo semifinálovej série s Komárnom na finálové duely so Spišskými Rytiermi. V repríze minuloročného finále sa muselo rozhodovať až v poslednom možnom zápase, v ktorom "žlto-zelení" pretlačili "diablov" (78:67). Víťazná eufória tak mohla trvať len krátko, pretože už o pár hodín čaká na nich istotne motivovaný súper, ktorý by si chcel aj do tretice uchmatnúť výhodu domáceho prostredia. Všetko teda bude o energii, vôli a pozbieraní síl. "Jeden deň na prípravu a hlavne regeneráciu, musíme dať do toho všetko, nebude to vôbec ľahké. Verím, že nás v hale popoženú fanúšikovia za víťazstvom, chceme využiť výhodu domáceho prostredia. Musíme si však dať pozor na začiatok zápasu," prezradil Boris Bojanovský.

Spišiaci mali predsa len trochu viac času po úspešnom semifinále s Prievidzou, aby si mohli dôkladnejšie odsledovať svoj súpera o zlato a majstrovský titul. Celkovo 11 ľudí má v pamätí finálovú sériu z roku 2021, takže o motiváciu a náboj by malo byť samozrejme postarané. Rytieri môžu podobne ako ich posledný súper v aktuálnom ročníku písať históriu, no či budú mať k tomu dispozícii Michaela Fuseka, to je v tejto chvíli otázne. Už prvý súboj môže naznačiť, akým smerom sa táto séria bude uberať. "Od augusta sme potichučky žili tento sen a ono sa to splnilo. Dostali sme sa do finále. Slovami biblie, je veľa povolanych, ale len málo vyvolených a my máme tú česť zahrať si o titul. O favoritovi sa baviť nemusíme, Levice vyhrali základnú časť, odohrali skvelý Česko-slovenský pohár, sú ošľahaní ťažkými európskymi bitkami. My vstupujeme do série pokorne, no určite nie ustráchane. Za každého hráča môžem povedať, že necháme na palubovke všetko a budeme bojovať od prvého hvizdu až do toho posledného. Vieme, že môžeme uspieť len ako tím, vieme, že cesta k úspechu vedie cez precíznu a tvrdú obranu. Nedáme Leviciam ani jednu loptu, či doskok zdarma a ja pevne verím, že ak necháme na palubovke srdce, tak môžeme veľkého favorita statočne trápiť. Ideme do toho, tešíme sa, verím, že fanúšikovia uvidia pravé vyvrcholenie našej najvyššej basketbalovej súťaže," vyjadril sa asistent trénera Erich Korfanta.  

Delegácia rozhodcov:
  • Peter Ženiš, Stanislav Bara, Artjoms Ribakovs
Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan