• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Finálová séria o víťaza Niké SBL v tejto sezóne má možno pred sebou poslednú bitku. Aspoň tak si to želajú Levice, aby mohli v domácom prostredí vypuknúť oslavy zlatého hetriku. Rytieri o ničom takom nechcú počuť, ich jednoznačným cieľom je vrátiť ešte sériu na Spiš. 

Niké SBL 2023/2024 - 3. zápas finále play off (piatok 17. mája, 19.00 h):

Patrioti Levice - Spišskí Rytieri

/stav série - 2:0/

Pred zápasom: Patrioti si tie najlepšie výkony v play off ponechali na finále, čo sa naplno ukázalo aj v druhom stretnutí o zlato. Na Spiši to bol v ich podaní najlepší defenzívny výkon v sérii, keď súperovi dovolili len 67 bodov, z toho len 8 v poslednej štvrtine. Výsledkom bol jednoznačný triumf o 23 bodov (90:67) a zisk majstrovského/finálového mečbalu. Doma, kde ešte v aktuálnom play off neprehrali, ich čaká potenciálny posledný krok, no je jasné, že súper príde s nastavením, že nemá čo stratiť. "Chceme sa pozerať na seba. Očakávame veľkú energiu. Veľmi budem dúfať v to, že bude plná hala a poženie nás. Nechcem tu dávať nejaké klišé, ale hovorí sa, že posledný krok býva najťažší, takže ho potrebujeme zvládnuť. Verím, že ho zvládneme v najbližšom domácom zápase," povedal tréner Michal Madzin. Práve možnosť, že by mohlo ísť o posledný zápas v tejto sezóne, by mohla vypredať levickú športovú halu a vytvoriť patričnú finálovú kulisu. "Čakám vynikajúcu atmosféru. Celá sezóna sa môže vlastne rozhodnúť, preto dúfam, že čo najviac ľudí si nájde cestu do levickej športovej haly. Dúfam, že spoločne urobíme posledný krok," dodal David Abrhám. 

Absencia Michaela Fuseka v zostave Rytierov sa ukazuje v doterajšom priebehu série ako dôležitý faktor, zmeny v hernom prejave zatiaľ nepriniesli želaný efekt v podobe úspechu nad Levicami. Ukázalo sa to aj v domácom stretnutí, v ktorom sa len bodovo doťahovali, ale napokon celkom výrazne prehrali. "Ja dúfam a verejnosť to asi očakáva, že finálová séria skončí v piatok v Leviciach, ale nebolo by to športové rozmýšľanie, že by sme tam išli s bielou vlajkou. Chcem, aby sme ukázali charakter, išli zabojovať a skúsili urobiť finálovú sériu ešte zaujímavú. Z mojej strany neprichádza do úvahy, že by sme to vzdali a zabalili," vyjadril sa tréner Teo Hojč. Nastavenie jeho tímu tak musí byť odlišné, inak im na krk budú vešať strieborné medaily. Áno, išlo by o významný úspech klubu, ktorý vstupoval do play off zo 6. miesta, ale každý má prirodzene len tie najvyššie ambície. Miernou výhodou môže byť fakt, že očakávania budú na domácej strane, aby premenili mečbal. "Nemáme čo stratiť, v piatok dáme do toho všetko. Musíme zabudnúť na utorok a nechať všetko na palubovke," vyhlásil Viktor Juríček. 

Delegácia rozhodcov:
  • Peter Ženiš, Ladislav Bartoš, Stanislav Bara
Kde sledovať:

Foto: Katarína Puškášová