• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Spoznali sme ďalšie dva kluby, ktoré si v sezóne 2023/2024 zahrajú o ligové medaily. Spišskí Rytieri využili svoje prostredie a proti Svitu premenili mečbal na postup. Komárno bude aj tretí rok po sebe v semifinále, rozhodlo o tom triumfom v Handlovej. A séria Interu s Prievidzou prinesie maximálny počet zápasov, vo štvrtom prípade uspel domáci tím.

Niké SBL 2023/2024 – 4. zápasy štvrťfinále play off:

Inter Bratislava – BC Prievidza 97:62 (26:14, 23:15, 19:14, 29:19)

Inter: Sudžum 17, Daye 13, Pavlovič 9, D. Koller a Smith po 8 (Zdanavičius 17, M. Koller 9, Hudec 6, Kozlík a Szabó po 4, Minarovjech 2, Ondruš 0)

Prievidza: Jackson 15, Taylor 14, Rhodes 10, Belikov a Milner po 4 (Lukáč 5, Bolek 4, Teličák 3, Krčmárik 2, Kincel 1, Hričo a Chlupis 0)

TH: 17/11 – 21/18, Fauly: 18 - 17, Trojky: 10 - 4, Rozhodovali: Kúkelčík, Ženiš, Margala

/stav série – 2:2/

Povedali po zápase:

Danilo Rakočevič, tréner Interu: „Na konci to vyzerá veľmi dobre a môžeme byť radi, že odohráme rozhudujúci piaty zápas. Užili sme si to. Ďakujem ľuďom, ktorí nás prišli podporiť. Bratislava už dávno takto nežila basketbalom, ako teraz zápasmi Interu. Môžeme byť veľmi radi a budeme dúfať, že sa na Pasienkoch spolu stretneme aj budúcu stredu. Spravíme všetko preto, ideme bojovať a hoci je to náročná séria, musíme nájsť energiu.“

Daniel Koller, hráč Interu: „Už od prvého polčasu to bolo jednoznačné, ale my sme zostali sústredení a to bolo dôležité. Vedeli sme, že musíme vyhrať, ale neboli sme pod tlakom. Chceli sme si to užiť, hrať našu hru, náš basketbal. Myslím, že nám to vyšlo."

Saša Jankovič, tréner Prievidze: „Asi sme si mysleli, že zápas sa vyhrá sám. Mysleli sme si, že ak sme v minulom stretnutí hrali výbornú obranu, tak v nej začneme dobre aj v Bratislave. Lenže my sme v obrane začali katastrofálne. Posadili sme Inter na koňa. Mali sme v prvej štvrtine jeden faul, čo je v play off neakceptovateľné. Potom sa Interu hralo ľahšie, jeho hráči si začali veriť, dávať strely. My sme trošku zmenili obranu, dotiahli sme sa, ale treba reálne zhodnotiť, že súper to chcel viac. Ukázal viac energie, väčšiu bojovnosť a my sme nenašli nikoho, kto by potiahol družstvo v útoku aj obrane. Na konci je výsledok taký aký je.“

Samuel Kincel, hráč Prievidze: „Takto to nemalo byť. Opäť sme začali ako v predošlom zápase na Pasienkoch – bez energie, bez našej tradičnej hry. Domáci sa rýchlo dostali do tempa a bolo ťažké vrátiť sa do zápasu. Inter bol tento raz jasne lepší, čo potvrdil víťazstvom. Nám nezostáva iné, len sa z toho pozberať a vo štvrtok doma im to vrátiť."

 

Spišskí Rytieri – Iskra Svit 99:72 (24:23, 23:22, 29:9, 23:18)

Rytieri: Pipkins 15, Harris 11, Lopez 9, Mrviš 8, Fusek 6 (Reeves 21, Juríček 17, Antoni 7, Hlivák 3, Zuščák 2, Stančák 0)

Svit: Rožánek 15, Turza 10, Walton 6, Brown a Sumbry po 5 (Matušek 11, Jendrichovský 8, Blaško a Harabin po 6, Baláž a Kester 0)

TH: 29/25 – 19/14, Fauly: 21 - 27, Trojky: 8 - 8, Rozhodovali: Zubák, Karniš, Karnay

/konečný stav série – 3:1, Spišskí Rytieri postúpili do semifinále/

Povedali po zápase:

Teo Hojč, tréner Rytierov: „Bol to typický play off zápas, v ktorom nechýbali emócie. My sme dovolili Svitu vrátiť sa v prvom polčase z mínus 14 do zápasu, čo bolo asi jedinou výkonovou škvrnou v našom prejave. V druhom polčase to bolo dosť emotívne, ale myslím si, že sme to ustáli. Som hrdý na tento tím, prešli sme do semifinále zo šiesteho miesta. Mne je úplne jedno, koho dostanene v semifinále, musíme sa zodpovedne pripraviť, nech bude stáť proti nám ktokoľvek. Na záver by som chcel poblahoželať Svitu k sérii a vysloviť im obdiv, mali problémy so zostavou, no popasovali sa s tým veľmi dobre. Bola to náročná séria a som rád, že sme ju zvládli.“

Viktor Juríček, hráč Rytierov: „Prvý polčas sme dosť horeli v obrane, no po obrátke sme to v defenzíve spevnili a tým zlomili zápas na našu stranu. Čo sa týka emócií, ktoré vzplanuli na koncu tretej štvrtiny, patrí to k play off, nepovažujem to za nič zvláštne. Chcem vysloviť veľký kredit Svitu za celú sériu, hrali v tej zostave, akú mali, výborné zápasy. Play off je hlavne o hlave, je ťažké nastaviť sa na to, kto proti vám stojí, no musíte to hodiť za hlavu a sústrediť sa na svoj výkon.“

Lukáš Varga, tréner Svitu: „Zápas mal play off intenzitu, škoda, že ho nemohli rozhodnúť hráči na palubovke. Myslím si, že rozhodcovia nemali kontrolu nad zápasom, pískali zbytočné veci, čo veľmi ovplyvnilo priebeh. Osobne som nezažil zápasm v ktorom bolo 5 vylúčených, je to škoda pre tento šport. Na svoj tím som hrdý, bojovali sme, aj keď nám chýbali dvaja hráči.“

Šimon Turza, hráč Svitu: „Nejaký podiel na výsledku určite majú aj rozhodcovia, no netreba sa na to vyhovárať. My sme neudržali koncentráciu a nechali sa rozhodiť ich niektorými verdiktmi. To by sa v takom dôležitom zápase nemalo stávať. Dúfam, že sa z toho do budúcna poučíme. Prvý polčas sme hrali tak, ako sne chceli, boli sme tam, kde sme chceli. Škoda tretej štvrtiny, kde sme to mentálne absolútne nezvládli.“

 

MBK Baník Handlová – BC Komárno 79:81 (13:25, 22:19, 23:18, 21:19)

Handlová: Yarbrough 20, Petráš 11, Moffe 9, Johnson 2, Láštic 0 (Marrow 22, Pipíška 10, Balčiunas 5)

Komárno: Gilbreath 22, Harvey 13, Walker 9, Nuhu 8, Páleník 4 (Volárik 11, Tate 7, Danielič 6)

TH: 24/21 – 12/10, Fauly: 18 - 24, Trojky: 10 - 9, Rozhodovali: Tomašovič, Šarišský, Ribakovs

/konečný stav série – 1:3, Komárno postúpilo do semifinále/

Povedali po zápase:

Nenad Miloševič, tréner Handlovej: "Gratulujem Komárnu, bolo lepšie. Dostali sme sa ďaleko za necelé dva mesiace spoločného tréningu. Ďakujem hráčom, urobili všetko, čo bolo v ich silách. Poďakovanie patrí aj našim fanúšikom za podporu počas celej sezóny. Ďakujem aj celému vedeniu a môžem povedať, že Handlová je späť."

Juraj Láštic, hráč Handlovej: "Ďakujem fanúšikom, že nás prišli podporiť. Mrzí ma, že pre nás sezóna skončili takto skoro. Bojovali sme do konca."

Ivan Djordjevič, tréner Komárna: "Po všetkých zmenách sme sa prebojovali do semifinále. Som pyšný na svojich hráčov."

Samuel Volárik, hráč Komárna: "Prišli sme s iným nasadením, ako v prvom zápase v Handlovej. Začiatok zápasu sme začali veľmi dobre, ale neskôr prišiel tlak od protivníkov. Ako tím sme sa s tým dobre pobili, samozrejme aj s pár chybami."

Foto: Vladimír Dorňák