• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

10 minút pred koncom nič nenasvedčovalo tomu, že by Komárno mohlo prísť o ďalšie domáce víťazstvo do svojej zbierky. Fanúšikovia ale neverili vlastným očiam, čo sa dialo v ďalších minútach. Spišiakom sa podarilo nielenže zmazať 10-bodové manko, ale napokon si zobrať triumf o 10 bodov. Zaujímavý duel s nečakaným zvratom, to bola dohrávka „diablov“ s Rytiermi.

Súboj o vrchné pozície v tabuľke sa hral na oboch stranách takmer v plnej sile. Do domácej zostavy sa vrátil Luka Gašič, u hostí nechýbal na súpiske Dalibor Hlivák. Jedinou absentujúcou persónou bol Tomáš Mrviš. Spišiaci tak museli pozmeniť svoju základnú päťku. Hlavne v druhej a tretej štvrtine mali problémy zastaviť svojho súpera.

„Komárno má svoj štýl, snažili sme sa dávať na nich pozor. Vedeli sme, čo a ako hrajú. boli sme v obrane zodpovední. Doma je veľmi silné a teraz zvlášť, keď sa posilnili o dvoch kvalitných hráčov. Prvý polčas nebol z našej strany úplne najlepší, ani v obrane, ani v útoku. Mali sme veľa strát. V druhom polčase sme sa zlepšili v obrane, v útoku sme boli trpezlivejší a múdrejší. Určite sme veľmi radi, že sa nám podarilo vyhrať v Komárne ťažký zápas,“ zhodnotil duel 13-bodový krídelník Rytierov Adam Antoni.

DSC 0247

Domáci to mali výborne rozohrané, najmä v druhom polčase sa odtrhli od svojho tabuľkového rivala. Ako sme písali vyššie, do poslednej časti išli s 10-bodovým vedením, ale záverečná štvrtina skončila obrovským rozdielom – 5:25 a celý zápas napokon 80:70 pre hostí. „Nastúpili sme koncentrovane a 3 štvrtiny sme kontrolovali hru. To, čo sme si povedali, sme dodržiavali. Štvrtá štvrtina bola v útoku hluchá, nepremieňali sme voľné strely. Nemôžeme hrať dobre len 30 minút a mať v zápase, proti takému skúsenému súperovi, ako je Spišská Nová Ves, 10 hluchých minút. Keď stiahli náš náskok, tam sa zlomil zápas. Gratulujem Spišskej, že odohrala až do konca koncentrovaný zápas,“ poskytlo svoj pohľad na zápas komárňanské krídlo Roman Skvašik.

Výsledkom bolo skvelé zakončenie týždňa pre „Novovešťanov“, v priebehu 6 dní zaznamenali 3 víťazstvá v 3 rôznych súťažiach. Najskôr pravdepodobne kľúčový úspech v Alpsko-jadranskom pohári, hneď na to bezproblémový postup do štvrťfinále Slovenského pohára a teraz výhra, ktorá ich priblížila k najlepšej dvojici v Niké SBL.

DSC 0154

„Je dobrý byť na víťaznej vlne. Automaticky nám stúpa sebavedomie, atmosféra v tíme a celkovo sa nám hrá lepšie. Taktiež chceme budovať našu hru, budeme sa to snažiť potvrdiť v ďalšom zápase. Máme celkom náročný program, musíme zregenerovať, pripraviť sa na ďalší duel, ktorý určite nebude ľahký,“ uviedol Antoni.

Komárno tak nevyužilo možnosť sa priblížiť sa čelným pozíciám a hlavne nenadviazalo na výkon zo Škrljeva. Domáca strata bodov môže extrémne mrzieť, najmä vzhľadom na vývoj duelu. „Musíme popracovať ešte lepšie na tom, čo celý čas robíme, aby sme to robili ešte lepšie. Treba zlepšiť doskoky, v tom prehrávame zápasy,“ myslí si Skvašik.

Foto: Lukáš Droppan