• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V poslednom období hrajú Spišskí Rytieri so Svitom ofenzívne partie a inak tomu nebolo ani v rámci 10. kola. Po prvom polčase boli bližšie k úspechu „medvede“, ale druhé dejstvo patrilo „Novovešťanom“. Bez Patricka McGlynna a Tomáša Mrviša mali strhujúci finiš, ktorý vyústil do víťazstva 94:88.

Prvý polčas priniesol dve diametrálne odlišné štvrtiny domácich. Najskôr úvodný nápor a vedenie o niekoľko bodov, o ktoré v druhej 10-minútovke veľmi rýchlo prišlo a polčas prehrávali o 7 bodov – 44:51.

„Po prvom polčase sme sa zlepšili v obrannom doskoku. V druhom polčase už to bolo lepšie, zomkli sme sa a otočili sme priebeh duelu. Museli sme trochu improvizovať, lebo nám chýbali Patrick McGlynn a Tomáš Mrviš, napokon sme to zvládli k našej spokojnosti. V prvej dvadsaťminútovke sme si to sami skomplikovali, neskôr nás bodmi potiahol Isaiah Washington, Vlatko Granič mal 19 doskokov, to nám pomohlo k výhre,“ okomentoval cestu za ďalším víťazstvom pivot Spišiakov Viktor Juríček.

Svit bol dlhú dobu bližšie k výhre, v plnej zostave sa z družstva trénera Olega Meleščenka stáva veľmi nepríjemný súper, ktorý sa nebude ľahko zdolávať. V tomto smere škoda poslednej štvrtiny, v ktorej sa nepodarilo udržať náskok a dotiahnuť to do úspešného konca.

„Prvý polčas sme zahrali výborne. Hrali sme kolektívne, posúvali sme si loptu, mali sme veľa asistencií. Po polčase nám nefungovala obrana jedného na jedného a mimoriadne sa v závere darilo rozohrávačovi domácich Washingtonovi. Nedokázali sme ho ubrániť. Trochu nám ušla fáza v zápase a Spišiaci dokázali otočiť skóre. Musíme byť koncentrovaní 40 minút,“ uviedol hosťujúci Stanislav Baldovský.

DSC 4902

Maródka Spišiakov nemá v tejto sezóna konca kraja, už keď sa zdalo, že tréner Teo Hojč bude mať konečne kompletné družstvo, tak vypadol z rotácie Tomáš Mrviš. Pred východniarskym derby sa navyše k nemu pridal Patrick McGlynn. Aj tak však bolo jeho družstvo úspešné.

„Stále nie sme úplne zdravotne v poriadku. Zasa nám chýbali dvaja hráči. Výsledky sú dobré, ale stále cítime, že by sme mohli hrať ešte lepšie. Keď chceme hrať vo finále, musíme viac zapájať do hry aj ďalších hráčov. Zatiaľ to funguje, Washington a McGlynn hrajú výborne, ale aj ďalší hráči musia byť v budúcnosti viac zapojení do hry,“ myslí si Juríček.

DSC 0087

Svit musí rýchlo hodiť prehru za hlavu, v sobotu totiž k ním pricestuje úradujúci majster a hlavne čerstvý účastník druhej fázy Európskeho pohára FIBA, Patrioti Levice. „Žlto-zeleným“ sa v lige nedarí, pod Tatrami by radi prerušili zatiaľ krátku šnúru prehier. To však Iskra neplánuje dovoliť.

„Teraz nás čaká zápas s Levicami. Máme im čo vracať, prehrali sme na ich palubovke po predĺžení. Samozrejme, chceme vyhrať. Pomohlo by nám to potvrdiť, že máme celkom dobrú formu. Zápas to bude náročný. Prioritou je obrana a z nej vychádza dobrý útok. Každý môže v lige vyhrať nad každým. Uvidíme, ako to dopadne,“ uzatvoril Baldovský.

Foto: Lukáš Droppan, Daniel Faix