• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Tradícia úspešného účinkovania slovenských tímov v Alpsko-jadranskom pohári pokračuje aj v tejto sezóne. Vo štvrťfinále by okrem Spišských Rytierov nemali chýbať ani hráči Komárna, po zápasoch u súperov majú na konte 3 víťazstvá a stále ako jeden z dvoch tímov ešte neokúsili chuť prehry. Nielen o úspešnom zápase v Škrljeve, ale aj aktuálnu situáciu sme prebrali s trénerom Zlatkom Jovanovičom a rozohrávačom Demarkusom Stuckeym.

U „diablov“ sa toho v uplynulých dňoch toho dialo veľa. Odloženie ligového zápasu pre koronavírus, hráčske zmeny a dlhá cesta do Chorvátska. Napokon sa problémy vo veľkej miere vyriešili, Komárnu chýbal v Škrljeve len Luka Gašič. Od úvodu sa darilo ísť za pokračovaním úspešného účinkovania v Alpsko-jadranskom pohári, čo potešilo aj trénera Jovanoviča: „Celý čas sme v podstate viedli. Či by sme prehrávali alebo vyhrávali, tak je potrebná určitá taktika na súpera. Je ľahšie, keď je náskok na vašej strane. Na Škrljevo sme boli pripravení, jediným problémom bolo to, že sme netrénovali. S doskokmi máme problém od úvodu sezóny, ale mali sme tiež starosti so skórovaním, ako napríklad proti Interu, keď sme nepremieňali voľné strely. V tomto stretnutí bolo všetko tak, ako by to malo byť. Vychádzalo to ale najmä z defenzívy.“

Domáci tím viedol najviac o 3 body, a to v druhej časti. Inak bolo lepším družstvom na palubovke Komárno, len dlhú dobu nevedelo zlomiť húževnatého súpera. „Vyzerali sme lepšie, ako som predpokladal. Noví hráči sa okamžite od úvodu medzi nás etablovali a k tomu tréner odviedol dobrú robotu pri príprave na Škrljevo. Zabojovali sme a máme víťazstvo. Pomohlo nám, že sme hrali fyzicky a tvrdo, čo je tým, čím sa chceme prezentovať. Darilo sa nám tiež plniť plán v defenzíve,“ prezradil svoj pohľad na zápas Stuckey.

DSC 0694

To sa podarilo až v poslednej štvrtine a významnú rolu zohrali pritom aj obe nové komárňanské posily. Miljan Markovič mal na konte 15 bodov a 9 doskokov, Dušan Vicentič sa uviedol 11 bodmi a 3 doskokmi. „V prvom zápase vyzerali obaja noví hráči dobre. Ešte nie sú v top fyzickej forme, pretože zopár týždňov nehrali, ale to je úplne normálne. Potrebujú samozrejme nejaký čas, aby sa dostali do nášho systému,“ vyjadril sa k ním kouč „diablov“.

Výsledkom bolo udržanie stopercentnej bilancie v súťaži a pred domácimi zápasmi ideálna pozícia z pohľadu postupových ambícií. O nej sa môže Komárno ubrať už v podstate len samo. „Pre mňa, ako trénera, znamená bilancia 3-0 veľa. Prvýkrát v pozícii kouča som súčasťou medzinárodnej súťaže, takže pre nás v Komárne je táto bilancia v Alpsko-jadranskom pohári skvelá, pretože všetky zápasy sme hrali zatiaľ vonku. Samo o sebe je skvelé, že sme súčasťou tejto súťaže a teraz máme šancu získať miesto v play off. Pre nás a slovenský basketbal je dobré, aby sme sa dostali čo najďalej,“ myslí si Jovanovič.

Triumf v Škrljeve rozhodne zdvihol sebavedomie v rámci družstva, najmä po nie práve ideálnych ligových výsledkoch. Nadviazať na to majú možnosť už v nedeľu, doma privítajú Spišských Rytierov. „Ukázali sme náš charakter, aj napriek zraneniam, koronavírusu a všetkému ostatnému, sme si pomohli. Chceme ťažiť z momenta a sebavedomia v ďalšej štvrtine základnej časti,“ dodal Stuckey.

Foto: Lukáš Droppan