• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Dôležitý zápas majú pred sebou aj basketbalisti Komárna v Alpsko-jadranskom pohári. Doma hrajú nielen o udržanie stopercentnej bilancie, ale úspech proti rakúskemu Kapfenbergu ich definitívne posunie do štvrťfinále tejto súťaže. "Diabli" sú pripravení využiť hneď prvý pokus. 

Alpsko-jadranský pohár - C-skupina (streda 30. novembra o 17.00 h):

BC Komárno - Kapfenberg Bulls

Už len dve družstvá v aktuálnej edícii Alpsko-jadranského pohára nepoznajú, ako chutí prehra - Pardubice a Komárno. Zverenci trénera Zlatka Jovanoviča natiahli svoju sériu úspechov v tejto súťaži na číslo 3, keď zvíťazili v chorvátskom Škrljeve (76:69). Vďaka tomu sú už jednou nohou v play off a pred domácim publikom to môžu definitívne spečatiť. V prvom rade si ale potrebujú napraviť reputáciu po víkendovom ligovom zápase so Spišskými Rytiermi. Víťazne rozohraný duel totiž prekvapivo nedotiahli do úspešného konca, keď prišiel v poslednej štvrtine útočný kolaps, ktorý "prihral" súperovi dva body do tabuľky (70:80). 

"Urobíme všetko pre to, aby sme sa udržali v Alpsko-jadranskom pohári na víťaznej vlne. Kapfenberg príde na našu palubovku v inom zložení, posilnený o dvoch hráčov, takže si nemôžeme dovoliť taký herný herný výpadok, ako v poslednom ligovom zápase proti Spišskej Novej Vsi. Musíme hrať koncentrovane celých 40 minút. Tešíme sa aj na našich fanúšikov, verím, že nás prídu podporiť v hojnom počte," uviedol krídelník Komárna Roman Skvašik. 

Kapfenberg prichádza v pozícii, keď už nemá šancu na postup do play off Alpsko-jadranského pohára. V C-skupine je na poslednom mieste tabuľky s bilanciou 0-4, čiže na juhu Slovenska nemá čo stratiť. Dlho čakal na úspech aj v rakúskej lige, po hráčskych zmenách sa "býci" ale herne a výsledkovo zdvíhajú. Naposledy ale neuspel v oboch súťažiach - s Kolínom (76:83) a Fürstenfeldom (67:77). Hlavnou hrozbou pre komárňanskú defenzívu je z pohľadu štatistík jeden z najlepších hráčov súťaže Brad Greene, okrem neho je to ešte Amin Adamu a Sean Flood. 

"Niektorým chlapcom to na tréningu dobre ide, ale v zápase to ešte nefunguje. Súvisí to aj s tým, že kvôli zraneniam sme museli neustále meniť zostavu a rotovať. Keď budeme konečne kompletní, tak sa zlepší rotácia a hráči sa budú cítiť istejšie," myslí si asistent trénera Kapfenbergu Adnan Bajramovič. 

Foto: Lukáš Droppan