• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Spišiaci ako jediný tím v tejto sezóne ešte neokúsil chuť víťazstva, ale túto čiernu sériu by radi zmenili dve staronové mená v kádri Dávida Demečka – Adam Antoni a Boris Kovalík.

Po krátkej pauze od basketbalu sa do známeho prostredia vrátili dve staronové tváre. Na konci novembra sa vedeniu klubu podarilo dohodnúť na spolupráci s Adamom Antonim a Borisom Kovalíkom. „Vrátil som zo zahraničia, kde som pracoval. Klub ma oslovil s tým, že či by som mal záujem sa znova vrátiť k basketbalu. Rozhodol som sa, že to skúsim,“ reagoval na svoj návrat Antoni. 20-ročný odchovanec novoveštianskeho basketbalu odohral v minulom ročníku sedem zápasov s priemernou bilanciou 2.3 bodu a 1.4 doskoku. Ako ostatných, tak aj jeho trápi nelichotivá bilancia, ale zároveň si myslí, že sami dvaja nevylepšia zápasovú bilanciu: „Nemyslím si že po mojom príchode alebo po príchode iného hráča sa zlepší nelichotivá bilancia  tímu, pretože basketbal je tímová hra a my musíme hrať ako tím. Potom sa zlepší naša bilancia.“ Mladý krídelník sám pociťuje dopady basketbalovej prestávky, podľa jeho slov na tom nie je dobre kondične ani fyzicky. „Najviac by ma potešilo, keby sme s tímom postúpili do play-off. Viem, že máme teraz veľmi zlú bilanciu a polovica sezóny je už za nami, ale všetko sa dá, keď sa chce,“ zhodnotil svoje ciele v aktuálnom ročníku Antoni.

Druhou staronovou tvárou je skúsený 26-ročný piešťanský rodák Boris Kovalík. Aj on sa rozhodol pomôcť mladému tímu Spišiakov. „V práci momentálne nastalo relatívne kľudnejšie obdobie, tak som zašiel na pár tréningov. Po nejakých rozhovoroch som sa rozhodol ešte skúsiť spojiť basketbal s ostatnými povinnosťami. Rád by som prispel k nejakej pozitívnej zmene. Ak sa to podarí, budem veľmi rád, to ale nie je len na mne. Tie výhry si treba za niečo zaslúžiť a pred nami je ešte veľa práce,“ uviedol Kovalík. Krídelník Spišiakov sa po minulej sezóne rozhodol venovať civilnému zamestnaniu a štúdiu, ale keďže sa situácia zatiaľ ustálila, tak sa rozhodol opäť vyskúšať aj hrať basketbal. Aj on pociťuje zápasové a tréningové manko: „Od marca som sa basketbalu venoval naozaj len sporadicky, viac som sa venoval iným športom. Potom to chvíľku trvá, kým sa človek na ihrisku udomácni a zohrá s novými spoluhráčmi.“ Kovalík by rád v aktuálnej sezóne odovzdal mladíkom skúsenosti, ktoré by neskôr mohli využiť. „Chcel by som ale popritom priložiť ruku k nejakej výhre, už len kvôli ľudom, ktorí si vždy nájdu cestu na zápas,“ dodal dlhoročný člen tímu Spišskej Novej Vsi. Zverenci Dávida Demečka budú mať veľkú šancu na premiérovú výhru už zajtra, v domácom prostredí privítajú trápiacu sa Karlovku.