• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Už počas víkendu sa zdalo, že odchod dvoch Američanov „prečistil“ kabínu a náladu v Handlovej. Čo sa im proti Spišským Rytierom nepodarilo, to si nechali na domáce stretnutie s Interom Bratislava, v ktorom lídrovi súťaže pripravili druhú prehru za sebou. Nielen o tomto stretnutí, ale aj o situácii u „baníkov“ sme sa zhovárali s Branislavom Pipíškom.

Hlavnou témou uplynulých dní bol pre niekoho nečakaný odchod americkej dvojice Deleon Brown a Keon Clergeot. Rotácia Handlovej sa tým pádom zúžila, ale hra paradoxne zlepšila. Už v predošlom kole siahali na Spiši na víťazstvo, zradila ich úplná koncovka. „Po odchode dvoch amerických hráčov dostali viac priestoru iní hráči, ktorí dovtedy hrali menej. Dostali šancu sa ukázať, príležitosti sa chopili, čoho výsledkom sú dva dobré výkony proti Spišiakom a Interu. Už v Spišskej sme mohli vyhrať, ale prehrali sme tam vlastnými chybami. Teraz nám pomohlo aj domáce prostredie, za čo sme našim fanúšikom vďační,“ načal hodnotenie rozohrávač „baníkov“.

Päťbodová prehra ako keby nakopla hráčsky kolektív okolo trénera Toniho Radiča a v stredu večer to prinieslo to, čo bolo potrebné – výhru. Handlovčania dokázali zvládnuť veľmi dôležitý duel a poslať Prievidzu na posledné miesto v tabuľke. Proti lídrovi dokázali duel otočiť na svoju stranu a k tomu všetkému aj zvládnuť koncovku.

IMG 3924

„Veľmi nás teší, že sme dokázali poraziť lídra tabuľky. Je to o to cennejšie, že nie sme v plnom zložení. Dokážeme zahrať aj bez pomoci plného počtu zahraničných hráčov, čo je povzbudzujúce smerom do budúcnosti. Proti Interu sme bojovali, mali sme veľkú motiváciu. Začali sme trochu pomalšie, ale postupne sme dokázali priebeh zápasu otočiť. Vo štvrtej štvrtine sme ukázali veľké odhodlanie, padli nám aj nejaké ťažšie strely a napokon z toho bolo víťazstvo,“ zhodnotil zápas Pipíška.

Jedno je isté, s príchodom Radiča na lavičku sa veci v Handlovej dali do pohybu správnym smerom. Síce ešte z toho nie sú pozície, na ktorých by ich fanúšikovia radi videli, ale postupnými krokmi a zmenami sa situácia zlepšuje. Určite však bude potrebné zväčšiť rotáciu, s čím súhlasí aj 27-ročný rozohrávač: „Myslím si, že príde k doplneniu kádra, pretože niektorí hráči sú teraz vyťažení až príliš veľa. Najmä v systéme streda-sobota je to veľmi náročné zvládnuť. Liga je veľmi vyrovnaná, každý dokáže zdolať každého. Samozrejme, chceme postúpiť do play off. Budeme sa snažiť vyhrať čo najviac zápasov, aby sa nám to podarilo.“

Foto: Vladimír Dorňák