• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Iné ako obhajoba majstrovského titulu sa pri Patriotoch Levice ani nedá spomínať, v posledných rokoch najúspešnejší klub Niké SBL má opäť raz len tie najvyššie méty. K tomu by im malo pomôcť menšie množstvo hráčskych zmien, ale najmä skúsenosti trénera Michala Madzina.

Pre klub to bol pamätný ročník, ktorý odštartoval kvalifikačným turnajom Ligy majstrov a pokračoval úspešným počínaním v Európskom pohári FIBA. Históriu písal aj na domácej scéne, keď prvýkrát dokázal niekto vo finále otočiť zo stavu 1:3 na 4:3 a výsledkom bolo, že po 9-ročnom čakaní vyšla obhajoba majstrovského titulu. Teraz je pred Patriotmi opäť európske dobrodružstvo a tiež šanca na tzv. three-peat (tri majstrovské tituly v rade). V histórii najvyššej súťaže sa takéto niečo podarilo len Pezinku.

„Kvalifikácia Ligy majstrov nás čaká koncom septembra. Máme dosť času, aby sme sa na tieto zápasy čo najlepšie pripravili a zároveň aj na celú ligu. Musíme však tento čas využiť efektívne a mať k dispozícii kompletný káder,“ načrtol na úvod tréner Levíc Michal Madzin. Ako hneď poznamenal, družstvo ešte nie je v tejto fáze kompletné: „Káder sa ešte doplní. Verím, že v najbližších dňoch dotiahneme aj poslednú pozíciu, ktorú ešte hľadáme a čím skôr sa k nám aj pripojí.“

DSC 2353

Kým pred rokom sa niektorí Slováci rozutekali, tak teraz sa podarilo udržať kompletnú domácu kostru tímu. Okrem nej sa podarilo udržať aj najužitočnejšieho hráča play off, Draška Kneževič. „Podarilo sa udržať slovenskú kostru tímu, čo je výborná správa a je to veľmi dôležité. Z legionárov s nami zostáva Draško Kneževič. Verím, že noví hráči tiež čím skôr zapadnú do družstva a vytvorí sa dobrá partia. Myslím si, že je vždy výhodné, keď sa neobmení celý káder. Hráči sú už na seba zvyknutí a vieme, čo môžeme jeden od druhého očakávať,“ myslí si kormidelník Patriotov.

„Ostrá“ časť sa pre úradujúceho majstra začne spomedzi všetkých účastníkov najskôr, hneď na začiatku septembra sa zhostia taktovky nad Federálnym pohárom a na jeho konci to bude štvrťfinále kvalifikácie Ligy majstrov v tureckej Antalyi.

DSC 2713

„V rámci predsezónnej prípravy je to výborná konfrontácia a Federálny pohár nás určite dobre preverí pred následným začiatkom ligy a tiež kvalifikáciou Ligy majstrov. Motiváciou je reprezentovať náš klub najlepšie ako vieme, či už v lige alebo v európskych súťažiach. Obnáša to množstvo ťažkých zápasov a je na nás, aby sme boli pripravení,“ uviedol kouč Levičanov.

Pri pohľade na súpisku a dosiahnuté úspechy v predchádzajúcich mesiacoch, respektíve rokoch, je jasné, s akými ambíciami vstúpia „žlto-zelení“ do sezóny 2023/2024. „Máme dve veľké výzvy pred vstupom do novej sezóny – hrať v európskej súťaži čo najdlhšie a obhájiť titul,“ povedal Madzin.

DSC 4043

Aktuálna súpiska Patrioti Levice:

Prišli: Jalen Adaway (Austin Spurs - USA), Severi Kaukiainen (Karhu Kauhajoki - Fínsko), Rob Howard (Unger Steel Gunners Oberwart - Rakúsko)

Zostali: Michal Madzin (hlavný tréner), Ladislav Lutovský (asistent trénera), David Abrhám, Martin Bachan, Boris Bojanovský, Daniel Chaban, Draško Kneževič, Ben Kováč, Alex Krajčovič, Samuel Solčánsky

 

Aktuálny program prípravných zápasov Patriotov Levice pred sezónou 2023/2024:

25. – 26. augusta: Medzinárodný turnaj v Brne (Basket Brno/ČR, Patrioti Levice, GTK Gliwice/Poľ. Zalakerámia ZTE KK/Maď.)

2. septembra: Patrioti Levice – Basket Brno (ČR)

8. – 9. septembra: Federálny pohár v Leviciach (Patrioti Levice, BC Komárno, BK Opava/ČR, BK ARMEX Děčín/ČR)

15. septembra: Budapešť Honvéd Kosárlabda Szakosztály (Maď.) – Patrioti Levice

Foto: Lukáš Droppan