• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Asi málokto v slušne zaplnenom hľadisku športovej haly v Komárne by po prvom polčase, v ktorom mali domáci navrch a viedli v ňom dlhší úsek aj viac ako desaťbodovým rozdielom predpovedal, že repríza minuloročného finále naberie po prestávke úplne iné smerovanie. Patrioti prepli po prestávke na vyšší rýchlostný stupeň a Komárnu pripravili prvú prehru v sezóne po výsledku 64:91.

V úvodnom dejstve dominoval domáci tím vedený skvelým Ebom (18 bodov v prvom polčase), na ktorého nevedeli Levičania dlhšiu dobu nájsť účinnú obranu. „Nevedeli sme ho v prvom polčase zastaviť tak, ako sme si predstavovali. Chytil dobrú energiu, padli mu ťažké strely a výrazne ovplyvnil priebeh prvého polčasu. Som rád, že po prestávke sme našli riešenia v obrane a od toho sa potom odvíjal aj útok, v ktorom sme sa začali ľahšie presadzovať.“ rozhovoril sa po zápase tréner Patriotov Michal Madzin.

Domácemu tímu pre prestávke akoby začal dochádzať dych. Ebo dal v druhej časti hry len 1 bod a jeho aktivitu v ofenzíve nemal kto v tíme vicemajstra nahradiť. Aj preto Patrioti ubránili súpera na 21 bodov v druhom polčase. „Z časti to bolo aj väčšou rotáciou, bolo to ale aj tým, že keď sa tímu darí a je v laufe, ľahšie sa tá fyzická aktivita hľadá, ako keď družstvu zápas uniká a nedarí sa. Samozrejme, bolo skvelé, že sme každým striedaním dokázali priniesť do zápasu novú energiu, potrebujeme ale teraz ešte nájsť spôsob, ako to dokážeme robiť celých štyridsať minút.“

lv po kn 2

Patrioti, hnaní dopredu početnou skupinou svojich fanúšikov, na rozdiel od predchádzajúcich zápasov, vystrelili tentokrát len 24 trojbodových pokusov (priemer v predchádzajúcich troch zápasoch 36). Práve väčšia variabilita v hre bolo to, s čím neboli tréneri spokojní v predchádzajúcich dueloch. „Nechceme sa v tíme na to pozerať cez čísla pokusov, na druhej strane áno, hovoríme s chalanmi často o tom, aby bolo v našej hre viac situácií, kedy sa lopta dostane pod kôš. Aj dnes by som ešte našiel 5-6 situácií, ktoré sa dali riešiť tak, že by lopta putovala pod kôš, ale sme radi, že sme to dokázali v druhom polčase zvrátiť. Sú to veci, na ktorých budeme aj naďalej pracovať."

Levičania odohrali prvé tri ligové zápasy na domácej palubovke. Najbližšiu stredu sa predstavia v úvodnom vystúpení vo FIBA Europe Cupe na palubovke silného rumunského tímu Oradea a tak bol duel v Komárne vhodnou príležitosťou vyskúšať si búrlivé prostredie na palubovke súpera. „Určite áno, bol to dobrý test. Na druhej strane, teraz sa musíme sústrediť na sobotný duel proti Interu. Je dôležité, aby sme do Rumunska cestovali s víťaznou sériou a dobrou náladou, preto všetka naša energia bude teraz nastavená na sobotu,“ dodal na záver tréner Patriotov Michal Madzin.

Zdroj: patriotilevice.sk

Foto: Tony Mark