• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Nečakanej domácej prehre s Handlovou prizeral len z lavičky, keď si musel odpykať zápasový trest za duel so Spišskými Rytiermi. Tento moment ale Levice akoby nakopol a silu úradujúceho majstra pocítil odvtedy každý, kto na nich narazil. V treťom stretnutí po sebe dokázali vyhrať o 27 a viac bodov, no nielen toto sme rozoberali s pivotom Patriotov, Robom Howardom.

Levickí fanúšikovia museli v 3. kole strpieť moment, keď sa s klaksónom podarilo ukoristiť „baníkov“ víťazstvo na ich palubovke. Pochybnosti boli v tej chvíli na mieste, ale tie sa už v najbližšom zápase rozplynuli. „Prehrou s Handlovou sme sa príliš dlho nezaoberali, vedeli sme, že nad nich dokážeme vyhrať, len sme si pozrel video a skorigovali naše chyby,“ vrátil sa k tomuto stretnutiu Howard.

A potom odštartovala aktuálna séria vysokých výhier, najskôr doma s Prievidzou (97:63), následne v repríze finále v Komárne (91:64) a naposledy doma s Interom Bratislava (79:43). V priemere zdolali týchto súperov o 32 bodov, čím len potvrdili aktuálne status družstva s najlepšou ofenzívou a zároveň najlepšou defenzívou.

„Vysoké víťazstvá prichádzajú z koncentrácie počas videorozborov našich súperov a toho, že hráme našu hru, ktorú od nás tréner vyžaduje. Kľúčom je dôvera, pretože každému jednému z nás to dodáva sebavedomie, že môžeme veriť jeden druhému. Našou výhodou je tiež fakt, že keď sa niekto rozhodne zastaviť jedného z nás, tak sa môžeme spoľahnúť, že potiahne ďalší hráč,“ myslí si pivot Patriotov.

DSC 5885

Víťazný duel s Interom bol pre jeho spoluhráčov záverečným testom pred úvodnou konfrontáciou v Európskom pohári FIBA. „Misiu Európa“ začína aktuálny majster Slovenska v stredu na palubovke rumunskej Oradey, v ďalších týždňoch si zmeria sily s poľskou Varšavou a fínskou Katajou.

„Každý zápas bol pre nás dobrou previerkou, pretože vďaka nemu sa môžeme poučiť z našich chýb a zároveň porozumieť našim silným stránkam. Očakávam, že v Európskom pohári FIBA nás čakajú náročnejšie stretnutia, bude to pre nás veľký test,“ myslí si Howard.

DSC 6032

Čoskoro 26-ročný Američan prišiel do Levíc po dvojročnom pôsobení v rakúskom Oberwarte, kde patril k ťahúňom družstva. V žlto-zelených farbách síce naskakuje z lavičky, ale to neznižuje jeho využiteľnosť a efektivitu na palubovke. Aktuálne si drží ako jeden z dvoch hráčov Niké SBL priemer double-double na zápas, konkrétne v jeho prípade je to 13,8 bodu a 10,3 doskoku.

„Akejkoľvek pozícii, ktorú mi tréner dá, sa prispôsobím. Prišiel som robiť čokoľvek, aby som pomohol tímu k víťazstvu. Mám veľmi rád toto družstvo a hlavne milujem levických fanúšikov. Myslím si, že som dobre zapadol do tohto systému, akým Levice hrajú,“ dodal na záver Howard.

Foto: Lukáš Droppan