• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vo svojej kariére vystriedal mnoho klubov, ale v zahraničí sa rozhodoval zotrvať v jednom tíme viac ako sezónu len raz, a to práve v Komárne. Miljan Markovič posunul svoju hru na ďalší level, čo z neho robí ešte všestrannejšieho hráča a zároveň je pre súperov väčším nebezpečenstvom. Bosniacky pivot v rozhovore prezradil, čo stojí za jeho doterajšími výkonmi v drese „diablov“.

Na súpiske vicemajstra je s 31 rokmi jednoznačne najstarším a zároveň najskúsenejším hráčom. Svoje basketbalové kvality predviedol už v prvom roku s Komárnom, rozhodnutie o pokračovaní sa ukazuje ako víťazstvo pre všetky strany. „Z mnohých dôvodov bolo moje rozhodnutie zotrvať v Komárne jednoduché – výborná predchádzajúca sezóna, profesionálne vedenie klubu a pocit, že som doma. Prestávka medzi sezónami nebola dlhá, ale mal som čas mentálne a psychicky sa pripraviť na ďalší ročník,“ uviedol na začiatku rozhovoru Miljan Markovič.

V podaní 31-ročného basketbalistu to bolo hlavne o stabilite výkonov v podkošovom priestore, ku ktorým sa pridávala nebezpečná zbraň – streľba za tri body. Nielen fanúšikovia Komárna, ale aj celkovo Niké SBL si však museli všimnúť, že Markovič posunul svoju hru a produktivitu na ďalší level. „Myslím si, že sú odo mňa väčšie očakávania, ktoré sa pokúsim naplniť. Samozrejme, pozícia jedného z lídrov mi lichotí, ale prichádza s tým veľká zodpovednosť. Vždy sa snažím na sebe pracovať, aby z môjho progresu následne ťažil celý tím,“ vyjadril sa pivot Komárna.

DSC 0182 fb

Markovič má z pohľadu čísel zatiaľ najlepšiu sezónu, priemerne atakuje hranicu 16 bodov a 8 doskokov na zápas, ku ktorým sa pridávajú 3 asistencie. „Nemyslím si, že moja rola je významnejšia v porovnaní s predošlým ročníkom. Hrá sa mi ľahšie, keď už poznám ligu a jej fungovanie,“ vyjadril sa Markovič.

Komárno má nakročené k účasti na obnovenom Česko-slovenskom pohári v Prahe, počas víkendového 13. kola má voľno, ale o svoj post lídra Niké SBL určite nepríde. Čo stojí za ich doterajšími výsledkami a čo priniesol tréner Miljan Čurovič? „Celkovo priniesol skúsenosť a znalosti z tejto ligy. Má systém, ktorému veríme. Hráme dobrý a kvalitný basketbal, na čele tabuľky sme z nejakého dôvodu,“ odpovedal na záver hráč Komárna.

Foto: Tony Mark