• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Spomedzi všetkých aktuálnych hráčov na súpiske má s Levicami najviac zlatých medailí, konkrétne po strede už štyri. Boris Bojanovský opätovne rozšíril svoju už tak bohatú zbierku, keď v play off preukázal svoju skúsenosť a dôležitosť pre tím Patriotov. Bezprostredne po konci finálovej série sme všetko podstatné prebrali s 31-ročným pivotom.

Ako jeden z mála hráčov na súčasnej súpiske Patriotov bol pri tom, keď pred troma rokmi zažil na rovnakej palubovke majstrovské oslavy Spišských Rytierov. Teraz sa to otočilo, čím sa dokonal významný moment pre klub, za ktorý v uplynulých mesiacoch bojovali. „Radšej by som bol, keby sme posledný zápas vyhrali doma a mali by sme pokoj. Sme však radi, že sa nám to podarilo dokončiť a vrátili sme Spišskej Novej Vsi prehru spred troch rokov,“ uviedol Bojanovský.

Finálová séria mala z pohľadu výsledkov celkom jednoznačný priebeh, aj keď prišlo k jednému zakopnutiu. „Myslím si, že prvé dva zápasy boli rozhodujúce. Hrali sme v nich veľmi dobrý a tímový basketbal. Padli nám trojky, mali sme tiež veľa asistencií, hrali sme kolektívne a dobre sme bránili. S týmto sme Spišskú Novú Ves trochu zlomili. V treťom finálovom stretnutí sme sa trochu odklonili od dobrej tímovej hry, začali sme hrať trochu individuálne a využili to na našej palubovke. Teraz sme sa opäť vrátili k tomu, padli nám strely, hrali sme rýchlo do protiútokov a na to už nebola od nich odpoveď,“ myslí si pivot Levíc.

Práve zápas č. 3 bol svojím spôsobom osudový, drvivá väčšina ľudí prichádzala do športovej haly s tým, že spolu s prebiehajúcim jarmokom v meste, vypuknú v domovskom stánku aj majstrovské oslavy Patriotov. Scenár bol napísaný jasne, ale pre mnohých prišla prekvapivá a napokon jediná prehra vo finále. „Všetci sme to určite veľmi chceli, ale ako som vravel, išli sme trochu preč od našej hry, ktorá nám priniesla víťazstvá v prvých dvoch finálových zápasoch. Nehrali sme dobrý basketbal a podľa mňa sme si ani nezaslúžili vyhrať. Preto nás teší, že sme to mohli ukončiť v Spišskej Novej Vsi,“ obzrel sa za týmto duelom Bojanovský.

DSC 0002

Na Spiši už žiadne prekvapenie nedopustili, práve naopak, nad svojím súperom o majstrovský titul zvíťazili najvyšším rozdielom v celom tohtoročnom play off. Už niekoľko momentov pred koncom stretnutia mohli na seba navliekať tričko, ktoré podčiarklo zlatý hetrik. Od čias dominantného Pezinka sa Levice stali prvým klubom s troma majstrovskými titulmi za sebou.

„Znie to super. Je to paráda, možno si to teraz ešte ani tak neuvedomujeme, aké veľké to je a úplne často sa to nestáva. Verím, že s odstupom času si to s ľuďmi naokolo uvedomíme. Vždy je to parádny pocit. Už sa z toho stala taká tradícia, že ak sa nevyhrá majstrovský titul, tak je to sklamanie. Sme radi, že sa nám to opäť podarilo. Teší ma, že tu boli s nami naši fanúšikovia a môžeme tak oslavovať,“ povedal skúsený center „žlto-zelených“.

DSC 0101

Podarilo sa naplniť tak papierové predpoklady a očakávania nielen všetkých v klube, ale aj basketbalovej verejnosti. „Keď sme takýmto favoritom, tak po každej prehre je mnoho negatívnej energie od ľudí okolo basketbalu. Myslím si, že všetci to cítime. S chalanmi sme urobili ale dobrú robotu, aby sme to nevnímali. Je to dlhá sezóna, preto to hráme, aby sme na jej konci zdvihli víťazný pohár. To sa nám podarilo, čiže tento ročník bude určite vyhodnotený ako úspešný. Získali sme double, škoda akurát finále Česko-slovenského pohára, v ktorom ukázal Nymburk svoju kvalitu. Môžeme byť spokojní,“ zamyslel sa nad sezónou Bojanovský.

Samotný 31-ročný basketbalista patrí k najdekorovanejším hráčom Niké SBL, veď posúďte sami – 4x majster Slovenska (2018, 2022, 2023, 2024), 2x vicemajster Slovenska (2017, 2021), 1x bronz (2019), 2x víťaz Slovenského pohára (2019, 2024), MVP play off (2022), All Star tím základnej časti (2020) a All Star tím play off (2022, 2024). „Táto sezóna mi dala ďalšiu medailu. V play off je to trochu iný basketbal, hralo sa mi dobre. Uvidíme, aké budú moje ďalšie kroky,“ dodal na záver Bojanovský k svojej basketbalovej budúcnosti.

Foto: Lukáš Droppan