• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

25. júna 2015 handlovské vedenie oznámilo, že klub MBK Handlová sa v sezóne 2015/2016 neprihlási do Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy. Po jedenástich mesiacoch sa handlovskí fanúšikovia môžu tešiť, pretože basketbal sa do Handlovej opäť vracia.

Handlovská športová hala sa postupne rekonštruuje a vedenie klubu pracuje na príprave novej sezóny. „Jedna sezóna skončila, ale druhá klope na dvere. MBK Handlová bude v  sezóne 2016/2017 určite hrať. Všetci sa už nesmierne tešíme, že opäť bude basketbalová Handlová súčasťou extraligy. Rokovania s hráčmi sú v plnom prúde. Aj keď v tejto chvíli nepoviem žiadne konkrétne meno, veríme, že sa nám podarí poskladať konkurencieschopný tím,“ potvrdil účasť „baníkov“ v budúcej sezóne športový riaditeľ Ivan Kartáč a zároveň dodal ohľadom rekonštrukcie haly: „O hale sa už popísalo dosť, takže odkazujem všetkým, že sa majú na čo tešiť.“

Už tento týždeň sa dozvieme aj mená trénerskej dvojice, ktorá bude v nadchádzajúcom ročníku Handlovčanov viesť. „Budeme mať nové trénerské duo, ktoré bude svoje vedomosti využívať aj pri mládeži, ktorej by sme chceli výraznejšie pomôcť. Po obojstrannej dohode sa oficiálne mená dozviete až vo štvrtok 26. mája 2016,“ informuje Kartáč. Ako prví do kontaktu s novými trénermi prídu mladí slovenskí basketbalisti, pre ktorých klub organizuje kemp. „Môžem iba povedať, že dňa 25. a 26. mája, spolu s novým trénerským duom, robíme v Handlovej malý dvojdňový minikemp, kde sme pozvali mladých perspektívnych hráčov z celého Slovenska a teší nás, že  stále sa nám hlásia noví basketbalisti, ktorí sa chcú prísť ukázať.“

Mená kormidelníkov tak spoznáme už za pár dní, no na hráčov si ešte budeme musieť chvíľu počkať. „Ako som už povedal, s hráčmi rokujeme. Čo sa týka zahraničných hráčov, tak tých je naozaj veľa a pri ich výbere zohrá veľkú rolu aj športové šťastie, lebo vždy idete do rizika. Pri slovenských hráčoch je trh dosť obmedzený, ale verím že rokovania, ktoré vedieme budú úspešné. A samozrejme chceme dať šancu aj mladých chalanom, ale nie zadarmo. Každý jeden si bude musieť miesto v tíme zaslúžiť a tvrdo vybojovať.“ Letnú prípravu na sezónu by MBK Handlová mal začať 10. augusta. „Všetky  podrobnosti ešte rozoberieme  s trénermi. Môžem za celé vedenie klubu povedať, že sa na novú sezónu tešíme a urobíme všetko pre to, aby sa  fanúšikovia, hráči, tréneri, ale aj  funkcionári či rozhodcovia u nás v novej hale cítili čo najlepšie,“ dodáva handlovský športový riaditeľ.

Na návrat Handlovej do najvyššej basketbalovej súťaže sa môžu tešiť nielen handlovskí fanúšikovia ale aj basketbaloví priaznivci z celého Slovenska, a to hlavne kvôli hornonitrianskemu derby, ktoré je basketbalovým sviatkom na Hornej Nitre. Práve odveký rival Handlovčanov – BC Prievidza len pred nedávnom oslavoval svoj šiesty titul majstra Slovenska. „Titul je v správnych rukách. Hráči Prievidze počas celej sezóny predvádzali veľmi dobré výkony a pod taktovkou skvelého trénera to potvrdili aj v play-off a jasne dominovali. Prievidzi k titulu gratulujem a už sa tešíme na ďalšie hornonitrianské derby,“ blahoželá Prievidžanom Ivan Kartáč.

Zdroj: mbkha.sk 

FOTO: PETER JAŠKO