• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vedenie a tréneri MBK Handlová postupne skladajú tím pre sezónu 2016/2017. Prvým hráčom v tíme Lubomíra Růžičku a Lukáša Pivodu je slovenský krídelník Róbert Rozim.

„Robo patrí k vychádzajúcej generácii mladých slovenských hráčov. Jeho prednosťou sú pohybové schopnosti a pre svoju atletickosť môže byť v budúcnosti hráčom na veľmi slušnej úrovni. Zaujal nás už v niekoľkých zápasoch, ktoré sme mohli vidieť z minulej sezóny, a tiež na našom mini kempe pre slovenských hráčov, kde si svojím prístupom a nasadením povedal o spoluprácu do ďalších rokov,“ hovorí na margo 22-ročného Rozima tréner „baníkov“ Růžička.

Odchovanec banskobystrického basketbalu pôsobil v predošlom ročníku v tíme Levických Patriotov, ktorý však vo februári opustil a sezónu dokončil v prvoligovom Žiari nad Hronom. V nasledujúcej ho opäť čaká účinkovanie v najvyššej súťaži a tentoraz bude obliekať handlovský dres. „Tých úloh a očakávaní máme od Roba veľa. Najprv však musíme ísť krok za krokom. Hráč je zodpovedný za tri veci - svoj výkon, výkon tímu a aj za výsledok. Rovnako to býva aj u trénerov. Úlohou nás trénerov je s Robom zapracovať na jeho silných stránkach v hre, tak aby to bolo efektívne pre tím a zároveň zlepšovať v jeho hre limity, ktoré má. Očakávaní je teda mnoho. Bude to veľa práce, ale všetci sa už na spoluprácu tešíme.“

Robo má na svojom konte dva juniorské tituly majstra Slovenska a pôsobil aj v reprezentačnom tíme do 16 a 18 rokov. Za Levice v predchádzajúcej sezóne odohral 13 zápasov, počas ktorých strávil na ihrisku priemerne 8 minút a zaznamenal 2,9 bodu a 1,8 doskoku na zápas. „Jednoznačne sa jedná o výborného atléta, ktorý nám pomôže v prechodovej fáze. Ďalšou prednosťou je, že má dobre nastavenú hlavu a vo svojom veku chápe, že ani zďaleka nie je hotovým hráčom. Chce na sebe ďalej pracovať a pri komunikácii som s ním videl veľké odhodlanie, ktoré je základom k tomu, aby bola naša spolupráca úspešná,“ povedal nový handlovský tréner.

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN