• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Klub BC Prievidza v súčasnosti pracuje na skladbe tímu pre ďalšiu sezónu. Tento proces už vedie nový športový riaditeľ Matthias Haufer a hlavný tréner Saša Jankovič. Po predstavení slovenskej posily Lukáša Boleka teraz máme potvrdený aj príchod prvého legionára. Na rozohrávku prichádza talentovaný Američan Xavier Rhodes.

Rhodes má 23 rokov a výšku 185 cm, v predošlých rokoch pôsobil na univerzitách v USA. Viac priblížil Matthias Haufer: "Bol súčasťou dvoch vynikajúcich univerzitných programov. Po prvý raz som si ho všimol na Univerzite Južná Florida, ktorá má jeden z najlepších tímov v divízii NCAA II. A potom hral v Severnom Kentucky, kde vyhral titul v Horizon League a pomohol tímu postúpiť do hlavného turnaja March Madness v rámci NCAA I."

Rhodes v poslednej sezóne hral práve v Kentucky, kde nastúpil do 30 stretnutí a v drvivej väčšine duelov figuroval v základnej zostave. Priemerne dosahoval 7.7 bodu, 2.4 doskoku, 3.6 asistencie a 2 zisky na zápas. "Xavier má niekoľko špecifických vlastností, ktoré sa nedokážete naučiť. Je to jednoduché, buď to v sebe máte alebo nie. Na pozíciu rozohrávača je dosť výbušný a atletický, je ťažké odstaviť ho v tranzícii a pri prienikoch pod kôš. Zároveň už ukázal aj dobré vnímanie a so svojimi schopnosťami má vplyv aj v rámci defenzívy. Samozrejme, je to mladý hráč a stále má na čom pracovať, ale má v sebe obrovský potenciál a pôsobí naozaj odhodlane, aby pretavil tento potenciál do produktivity," uviedol Haufer.

Podpis zmluvy s novou posilou potešil aj trénera Jankoviča. "Sme naozaj štastní, že sa nám podarilo podpísať Xaviera Rhodesa na post hlavného rozohrávača. Ide o mladého, pracovitého, ambiciózneho a dynamického hrača, ktorý je odhodlaný spraviť všetko pre svoj tím a víťazstvo. Naším cieľom je zložiť mužstvo s víťaznou mentalitou a bojovným charakterom. Verím, že Xavier je presne ten typ hrača, ktorý potrebujeme," dodal Saša Jankovič.

Highlighty novej posily Prievidze:

Zdroj: bcprievidza.sk

Foto: Facebook