• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Aj keď sa blížia letné mesiace, ktoré sa prirodzene nesú v znamení väčšieho oddychu, pre nás je naopak aktuálne obdobie kľúčové pri skladaní súpisky na nasledujúcu sezónu. A po príchode Lukáša Boleka či amerického rozohrávača Xaviera Rhodesa máme pre fanúšikov pripravenú ďalšiu zaujímavú novinku. V tíme BC vítame srbského univerzála Matiju Radoviča.

Radovič má 25 rokov a 198 centimetrov. Je to stále mladý a perspektívny hráč, ktorý má za sebou veľmi zaujímavú mládežnícku kariéru. Tú strávil v drese slávnej Crvenej Zvezdy Belehrad a ešte ako junior odohral niekoľko ťažkých zápasov proti špičkovým tímom. Najnovšiu posilu aj tentokrát predstavia športový riaditeľ Matthias Haufer a hlavný tréner Saša Jankovič.

"Nestáva sa často, že sa vám podarí podpísať hráča, ktorého ste sledovali už od jeho šestnástich rokov. Matija bol dôležitým článkom mládežníckeho programu Crvenej Zvezdy Belehrad a rovnako v rámci srbského národného tímu v kategóriách U16 a U18. Po prvý raz som si ho všimol ešte na prestížnych turnajoch Adidas Next Generation Tournament a tiež Albert Schweitzer Tournament tu v Nemecku," hovorí Haufer, ktorý sledoval Radovica už niekoľko rokov.

Zaujal ho na mládežníckych turnajoch, keď ešte pôsobil v Crvenej Zvezde. Radovič doposiaľ väčšinu kariéry strávil doma v Srbsku, no vyskúšal si aj pôsobenie na zámorskej univerzite. Naďalej tak ostával v hľadáčiku nášho športového riaditeľa. Radovič odohral predošlú sezónu v tíme KK Vrsac Swisslion, kde hrával v priemere 18 minút na stretnutie a zaznamenal 6.1 bodu a 2.5 doskoku na zápas.

"V predošlých troch sezónach hral za solídne tímy v srbskej lige a veríme, že ak dostane v tíme významnejšiu rolu, môže zažiť svoju prelomovú sezónu. Po takom dlhom období v mládežníckom systéme Euroligy má naozaj veľmi dobrý základ. Je silný, atletický a skutočne všestranný. Dokáže hrať na pozíciách 3 a 4, no dokonca aj na pozícii 2 v rámci vysokej zostavy," pokračoval Haufer.

Práve všestrannosť Radoviča je niečo, čo vyzdvihol aj tréner Jankovič. Ten vníma angažovanie rodáka z Belehradu ako taktickú výhodu, ktorá nám umožní viacero možností s pripravovanou zostavou. "Je to hráč, ktorý si v mládežníckych kategóriách prešiel školou Cervenej Zvezdy, zahral si aj finále Euroligového Next Generation turnaja do 18 rokov. V útoku môže hrať na pozícii 3, alternovať vie aj na pozícii 4 a v obrane je schopný brániť pozície 1-4. Prinesie nám teda do tímu veľku výhodu v taktickom zmysle," priblížil hlavný tréner BC Prievidza.

Radovič sa navyše vyznačuje energickým spôsobom hry, ktorý sa veľmi cení. "Hrá tvrdo, s obrovským nasadením a energiou. Veríme, že ukáže svoj talent práve v drese BC Prievidza," zakončil Jankovič.

Highlighty novej posily Prievidze:

Zdroj: bcprievidza.sk

Foto: gofostra.com