• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Klubu BC Prievidza sa podarilo vyskladať káder už v úvodnej fáze leta. Ako to nedávno prezradil predstaviteľ vedenia Roman Kováčik, posledné miesto pre zahraničného hráča sme obsadili už 2. júla, kedy sme podpísali zmluvu aj s piatym legionárom. Roman Kováčik zároveň vo svojom odkaze avizoval, že tieto posily začneme predstavovať po menšej prestávke v pondelok 17. júla. A tak teraz prišiel čas na to, aby sme fanúšikom ukázali, kto bude hájiť naše farby v nasledujúcej sezóne.

Ďalším prírastkom na súpisku je 183 centimetrov vysoký americký combo rozohrávač Brandon Knapper, ktorý doteraz pôsobil v rámci univerzitnej súťaže NCAA II a v posledných ročníkoch bol na Cal State San Bernardino aj veľmi produktívny.

V minulej sezóne si pripísal v priemere 19.2 bodu, 4.2 doskoku, 3.9. asistencie a 1.3 zisku na stretnutie. V sezóne 2023/24 bude súčasťou BC Prievidza a hlavný tréner Saša Jankovič neskrýva spokojnosť: "V momente, keď sme sa rozhodli, že na pozíciu combo rozohrávača angažujeme zahraničného hráča, bol našou prvou voľbou Brandon Knapper. Som veľmi šťastný, že sa nám podarilo s Brandonom podpísať zmluvu. Je to strelec, dokáže alternovať na pozíciách 1-2 a vytvárať šance pre ostatných, ale aj pre seba."

Informácie o novej posile tradične doplnil aj náš športový riaditeľ Matthias Haufer. "V súčasnosti je kľúčové mať na palubovke viacero hráčov, ktorí môžu tvoriť hru. Príchod Brandona Knappera do nášho tímu znamená, že prichádza produktívny combo rozohrávač, ktorý výborne zapadá k hráčom, ktorých už máme na súpiske. Je skvelý vo vytváraní príležitostí z driblingu a je to aj nebezpečný strelec z veľkej vzdialenosti. V NCAA II získal ocenenia na úrovni All-American a so svojím mužstvom sa dostal na záverečný turnaj."

Knapper si na univerzite vybudoval povesť strelca. Zároveň bol v dôležitých okamihoch hráčom, ktorý na seba prevzal ťarchu okamihu. Napríklad v poslednom zápase predošlej sezóny jeho tím bojoval v semifinále o miestenku do veľkého finále na záverečnom turnaji NCAA II. Brandon síce nezabránil porážke, no svoj celok držal v hre do posledných sekúnd, a to 32 bodmi vrátane ôsmich trojok.

A to je niečo, čo si od neho sľubuje aj tréner Jankovič. "Každý rok patril medzi lídrov svojho tímu. Má vynikajúcu streľbu za tri body a nebojí sa vziať zodpovednosť do svojich rúk v tých rozhodujúcich momentoch. Presne takýto typ hráča sme potrebovali a verím, že Brandon zapadne do systému aj do partie a prenesie svoju víťaznú mentalitu aj na ďalších chalanov," uviedol hlavný tréner BC.

Matthias Haufer dlhodobo pozorne sleduje aj zámorské univerzitné súťaže a dáva zaujímavé príklady hráčov, ktorí sa z rovnakej divízie dostali do euroligových tímov. "Hráči ako Jordan Loyd (Monako, Euroliga) alebo Chris Jones (Valencia, Euroliga) nám v poslednom čase ukázali, akí dobrí môžu byť rozohrávači z NCAA II a veríme, že Brandon môže začať podobnou cestou u nás v Prievidzi," zakončil Haufer.

Highlighty novej posily Prievidze:

Zdroj: bcprievidza.sk

Foto: csusbathletics.com