• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Patrioti Levice majú vyskladanú súpisku na sezónu 2023/2024. Posledným menom, ktoré pribudlo do družstva trénera Michala Madzina, je 24-ročný Američan Aaron Wheeler.

Zámorský basketbalista prichádza do Európy premiérovo a na post, ktorý vedenie úradujúceho majstra Slovenska hľadalo dosť dlhú dobu. „Hľadanie hráča na pozíciu 4 trvalo dlhšie, ako sme si predstavovali, avšak verím, že to stálo za to. Aaron nemá skúsenosti s hraním v Európe, ale referencie potvrdili, že môže ísť o zaujímavého hráča, ktorý k nám zapadne. Teraz je dôležité, aby sa k nám čím skôr pripojil a postupne môžeme pracovať s kompletným tímom,“ vysvetlil Madzin.

Wheeler je absolventom univerzity St. John's, ešte počas tohto obdobia sa dostal do univerzitného tímu USA, s ktorým získal v roku 2017 striebro na Svetovej univerziáde na Taiwane. Profesionálnej kariére sa začal venovať pred rokom, najskôr skúšal dostať sa do NBA, keď hral za Miami Heat v rámci tzv. Letnej ligy.

Následne si vybral cestu cez NBA G-League, v rámci draftu si ho z 3. miesta vybral Greensboro Swarm (farma Charlotte Hornets). Cez sezónu zmenil dres, keď dohral ročník za Windy City Bulls. Súčasťou tohto klubu bol aj bývalý reprezentant Slovenska Martin Rančík, ktorý pomáhal so získavaním informácií. Wheeler mal priemer takmer 8 bodov a 4 doskokov na zápas. Prednedávnom ešte hral najvyššiu ligu v Mexiku, s Rayos de Hermosillo sa dostal napokon až do finále. Štatisticky ukázal svoj potenciál, keď mal v priemer takmer 14 bodov, 7 doskokov a 3 asistencie. K tomu všetkému patril medzi elitných blokárov súťaže a mal takmer 37-percentnú úspešnosť za tri body.

„Po rozhovoroch s mojou rodinou a agentom sme cítili, že je správny čas ísť do Európy. Po roku v G-League som sa toho veľa naučil a bola to skvelá skúsenosť. Levice vnímam ako dobrú možnosť byť súčasťou skvelej organizácie, ktorá je zvyknutá na vyhrávanie a tiež je to príležitosť ako sa ukázať. Mojim prvým cieľom je pomôcť klubu ku kvalifikovaniu sa do Ligy majstrov. Mimo toho, chcem vyhrávať a pomôcť tímu s čímkoľvek, čo odo mňa tréner bude vyžadovať,“ prezradil Wheeler.

Highlighty novej posily Patriotov:

Zdroj: patriotilevice.sk

Foto: Instagram