• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Manažment handlovského klubu nenecháva nič na náhodu a už v druhej polovici mája začal prípravy na sezónu 2024/2025. V priebehu necelého týždňa Handlová získala na svoju súpisku už štvrtú slovenskú posilu. "Baníci" hlásia zotrvanie 23-ročného krídelníka Juraja Láštica, ktorý si pobyt na hornej Nitre predĺži o ďalšie dve sezóny. V tejto chvíli sa Handlovčania môžu radovať už z kvarteta Slovákov, ktorí spolu pôsobili v klube aj v uplynulej sezóne.

Rodák zo Serede debutoval v handlovskom drese v sezóne 2023/2024. Na hornú Nitru prišiel z Lučenca, kde strávil predošlé dve sezóny. Z metropoly Novohradu si ho na hornú Nitru priviedol tréner Miloševič. Svojimi výkonmi si v rekordne krátkom čase vypýtal stabilnú miestenku v základnej päťke a jeho forma od zápasu k zápasu rástla. Pre "baníkov" sa stal jednou z najväčších opôr a vo svojich 22. rokoch sa zaradil medzi najužitočnejších slovenských hráčov súťaže. Najmladší hráč pravidelnej základnej rotácie Baníka, mal pred podpisom zmluvy na stole hneď niekoľko lukratívnych ponúk. Po komunikácii s trénerom a následne manažmentom klubu sa ale rozhodol, že na najbližšie dve sezóny zapustí korene v Handlovej.

"V prvom rade by som chcel poďakovať vedeniu klubu, že o mňa prejavilo záujem. Moje rozhodnutie zostať v Handlovej bolo ovplyvnené tým, že v klube pokračuje tréner Miloševič, ako aj kolektív slovenských hráčov, s ktorými sme mali výborný vzťah. Mojim predsezónnym cieľom je pracovať na nedostatkoch a každým dňom sa zlepšovať. Verím, že nadviažeme na prácu z uplynulej sezóny a budeme pokračovať tam, kde sme skončili. Myslím si, že máme na to, aby sme prekvapili a dosiahli pekný výsledok. Urobíme pre to všetko," popísal svoje pocity bezprostredne po podpise zmluvy Juraj Láštic.

"Juraj patrí medzi mladú, prichádzjúcu generáciu hráčov, na ktorých može bez pochýb stavať aj slovenská mužská reprezentácia. Preto som nesmierne rád, že sme sa s ním dokázali dohodnúť na spolupráci a to až na dve sezóny. Jeho prednosti spočívajú najmä v obrannej činnosti a keď sa k nej pridá úspešná streľba, určite sa handlovský divák má na čo tešit. Vďaka svojej pracovitosti bude nesporne patriť do užšej rotácie tímu," reagoval na zotrvanie Láštica asistent trénera Karol Kučera.

Zdroj: mbkhandlova.sk

Foto: Lukáš Droppan