• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Aj Alpsko-jadranský pohár prinesie česko-slovenský súboj. V tomto prípade si Komárno s Kolínom zahrá o to, koho víťazná séria sa v stredu večer predĺži a kto zaznamená v tejto súťaži prvú prehru.

Alpsko-jadranský pohár - C-skupina (streda 26. októbra o 17.45 h)

BC GEOSAN Kolín – BC Komárno

Pre Kolín je to premiéra v Alpsko-jadranskom pohári a celkovo aj na medzinárodnej scéne. Ideálnejšie sa ani vyvíjať nemohla, zatiaľ „medvede“ zvíťazili v oboch prípadoch – nad Kapfenbergom (91:68) a Škrljevom (84:73). Prípadný ďalší úspech by už mohol byť predzvesťou istoty postupu do play off. „Očakávame veľmi náročný zápas. Komárno bude podľa doterajších zápasov v Alpsko-jadranskom pohári našim najväčším súperom v boji o prvé miesto v skupine. Uvidíme, v akej zostave nastúpime, vzhľadom na niekoľko drobnejších zranení našich hráčov, ale aj tak verím, že v domácom prostredí zápas zvládneme a zvíťazíme,“ vyjadril sa asistent trénera Filip Rytina pre oficiálny klubový web.

Hlavnou témou v Kolíne a českej najvyššej súťaži bol prekvapivo skorý koniec jednej z hviezd súťaže, Lamba Autreyho. Američan sa dohodol s klubom na predčasnom ukončení kontraktu. Cez víkend neuspel najbližší súper Komárna v Pardubiciach (71:84), navyše toto stretnutie nedohrala kľúčová postava tímu – Adam Číž. Jeho štart proti „diablom“ je otázny, rovnako to platí aj v prípade ex-hráča Interu Džiugasa Slavinskasa. „Komárno zažíva úspešný vstup do sezóny, určite bude patriť k top tímom vo svojej lige. My sa musíme poučiť zo zápasu s Pardubicami, koncentrovať sa na oboch stranách palubovky po celých 40 minút a potom môžeme pomýšľať na úspech,“ myslí si krídelník Kolína Filip Novotný.

Komárno malo úspešný predchádzajúci týždeň, najskôr historicky prvá výhra BC v Alpsko-jadranskom pohári nad Kapfenbergom (83:57) a následne tiež pomerne hladký a bezproblémový triumf v Niké SBL, keď v televíznom stretnutí triumfovali nad Lučencom (83:52). Zverenci trénera Zlatka Jovanoviča sa postupne dostávajú na správnu hernú vlnu, čo by radi ukázali aj v Kolíne. „Bude to náročný zápas, Kolín má kvalitné mužstvo. Tréner nás dôkladne pripravuje na stretnutie, aby sme využívali náš herný potenciál a proti nim zabojovali. Budeme môcť pomýšľať na úspech, ak budeme pokračovať v našom hernom systéme a hrať kvalitný basketbal. Toto je pre nás opäť šanca ukázať, aká je sila nášho tímu a že vždy môžeme pomýšľať na víťazstvo,“ povedal rozohrávač BC Demarkus Stuckey.

Foto: Lukáš Droppan